Борисов поиска оставката на председателя на ОИК - София Диляна Иванова

5568
Борисов поиска оставката на председателя на ОИК - София Диляна Иванова
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов поиска оставката на председателя на Общинска избирателна комисия – София Диляна Иванова.

Борисов настоява за оставката на Иванова поради създалото се обществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Бойко Борисов откри пречиствателна станция в Равда

97 млн. лева инвестиция и обслужване на 8 населени места - това представлява накратко най-голямата пречиствателна станция в Бургаска ...

Борисов настоя Иванова да подаде оставка, в качеството си на председател на ПП ГЕРБ, тъй като Диляна Иванова е предложена за председател на ОИК – София от квотата на ГЕРБ. Оставката на Иванова бе поискана от Борисов днес, за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур.

Диляна Иванова подаде оставка веднага след настояването на премиера. Молбата й за освобождаване от поста е депозирана в ЦИК Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.

Преди няколко дни Диляна Иванова заяви, че има причини за оставки на когото и да било. Тя дори изрази подозрение, че сред хората, потърсили медицинска помощ насред кошмара в „Арена Армеец", има симуланти

Още в пика на хаоса в зала „Арена Армеец” в София Централната избирателна комисия (ЦИК) обеща да даде допълнително пари на членовете на всички секционни избирателни комисии в София. Съгласно решението на ЦИК, обезщетението ще е 60 лева.

ЦИК отказа да санкционира Борисов

Централната избирателна комисия (ЦИК) няма да санкционира премиера Бойко Борисов за това, че издаде тайната на вота си като разкри, че ...

От ГЕРБ предлагат на ЦИК за нов председател на ОИК – София Полина Витанова. По образование и професия Витанова е юрист. В момента е член на ОИК – София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК – София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com