БСП: Ще имаме 94 км пътища до края на годината

25089
БСП: Ще имаме 94 км пътища до края на годината
Снимка: БГНЕС

До края на годината ще бъдат завършени нови 94 км пътища, съобщи депутатът от БСП и председател на парламентарната комисия по регионална политика Борислав Гуцанов.

"Дали някой друг за толкова кратък период от време е правил близо 100 км?", попита той ии добави, че за първи път се прави ремонт и на третокласната пътна мрежа, която представлява над 35 на сто от всички пътища в страната. 50 млн. лева ще бъдат дадени за тези ремонти само през тази година, предаде Стандарт нюз.

Пътищата в страната са предимно сухи

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в страната са предимно сухи, на места мокри,...

94-те нови километра са 65 км от Лот 1 и Лот 2 на автомагистрала "Марица", 15 км на Лот 4 от автомагистрала "Струма", 6,8 км обходен път на Враца и не на последно място северната тангента за София.

Гуцанов коментира още, че регионалното министерство е лидер в усвояването на европейски средства и дори няма загубен нито един лев от парите на Европа.

"Над 500 млн. лева са разплатените пари за първите осем месеца за строителството основно на пътищата. До края на годината ще бъдат разплатени още 655 млн. лева. Това беше нещо, което беше спряло да се прави", посочи Гуцанов.

Депутатът от левицата похвали министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и за това, че е обърнала поглед към язовирите у нас, като вече започва строежа на два нови, както и рехабилитацията на язовир "Студена", както и че е отделила 20 млн. лева за справяне с безводие.

В област Габрово пътните настилки са мокри

Мокри са пътните настилки в област Габрово. Времето е облачно, без мъгли. Температурите в областта са от минус 1 до минус 3 градуса. ...

Гуцанов посочи, че винаги програмните периоди са се правили от правителства на БСП, а овациите са били обирани от други.

"Сега ние правим следващия програмен период до 2020 година, но се надявам, че този път овациите ще бъдат и за нашето правителство", коментира още Борислав Гуцанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com