Бургаски парадокс: Ромите - изрядни платци, богатите квартали крадат ток

6743
Бургаски парадокс: Ромите - изрядни платци, богатите квартали крадат ток
Снимка: БГНЕС

89% събираемост на таксите за електроенергия в ромските квартали на Бургас, отчитат от ЕВН България. Добрите платци са на територията на 38-те ромски квартала в Югоизточния регион, където проблем с кражбата на тока няма. Това отчетоха днес от ръководството на дружеството в Бургас.

По информацията на специалистите от ЕВН, най-сериозен проблем с кражбата на електроенергия има по-скоро в богатите квартали. Там иа много повече желаещи да се възползват от нелегалната услуга тайно прикачване към мрежата. От нея загубите са в много големи размери.

Три доживотни присъди за ромите, убили мъж във вила край Плевен

Три доживотни присъди е издал състав на Окръжен съд – Плевен за жесткото убийство на 63-годишния Любомир Цаков. Той бе пребит до ...

От ЕВН обаче са категорични, че скоро и те ще могат да бъдат ограичени чрез дистанционното отчитане на електромерите, предаде Дарик.

За област Бургас щетите от кражби на ток и проводници са в размер на 231 000 лева, а за шестте месеца на 2015 в Югоизточна България дружеството има загуби от подобни измами в размер на 900 хиляди лева.

От EVN предупредиха, че се увеличават измамите по телефона с клиенти. Неизвестни лица се звънели най-често на възрастни хора и се представяли за сътрудници на енергоразпределителната компания. Искали заплащане на суми за технически услуги или фактури. Най-често тези измами ставали в Бургас и Пазарджик. EVN поясниха, че събирането на фактури или технически услуги никога не става на място с пари в брой, а само на касите на компанията. При съмнения, че могат да бъдат измамени, клиентите трябвало да сигнализира в полицията или на телефоните за консултация на EVN.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com