ЦГМ готви скоби и за автомобилите пред частните гаражи, алармира гражданска организация

25981
ЦГМ готви скоби и за автомобилите пред частните гаражи, алармира гражданска организация
Снимка: БГНЕС

Граждани алармират за нова офанзива на търговското дружество „Център за градска мобилност” ЕАД. Инспекторите с жилетки поставяли съобщения върху автомобили без винетки или платена такса за престой в синя и зелена зона, паркирани пред частни гаражи, съобщава гражданската организация Софийският обществен съвет (СОС).

Според СОС служители на ЦГМ са им казали, че действат така заради разяснителна кампания сред ползващи услугите в зоните за платено паркиране. След приключването й престояващите автомобили без платена такса или винетен стикер пред подстъпите за гаражи ще бъдат заскобявани.

Гергана Владкова пред Actualno.com: ЦГМ събира незаконно приходи от синя и зелена зона

В края на миналия месец неправителствената организация Столичен обществен съвет изпрати официална позиция до медиите, в която обясни за...

Заради неясния статут на местата пред гаражите досега пред тях можеше да се паркира безплатно и много собственици на два автомобила се възползваха от положението, като паркираха единия в гаража, а другия отпред. Така избягваха плащането на незаконния “данък паркинг”.

"Със сигурност не става въпрос за защита интересите на собствениците на гаражи, макар те често да се оплакват как недобросъвестни шофьори оставят колите си пред имотите им за да спестят от таксите за паркиране, като така пречат за нормалното им ползване. И досега, и занапред в тези случаи собственикът на имота трябва да заплати паяк да премести запречващия входа на гаража автомобил. Очевидно някой от скандалното търговско дружество е съзрял възможност за увеличаване на приходите от зоните за платено паркиране. Така става, когато на търговско дружество е оставено да се разпорежда с публична общинска собственост”, смята Софийски обществен съвет.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com