Цветанов решава нарушената връзка родител-дете с тестове за наркотици в училище

2100
Цветанов решава нарушената връзка родител-дете с тестове за наркотици в училище
Снимка: БГНЕС

Връзката родител-дете е почти нарушена в България. Семейните ценности почти ги няма. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов по повод идеята на ГЕРБ за въвеждане на тестове за наркотиви в училище.

Когато говорим за сигуростта и здравето за децата не трябва да говорим за пари, каза още Цветанов, коментирайки в ефира на Нова телевизия това, че тестовете струват 27 лева и всеки родител може, ако иска, да заведе детето си на проверка.

ГЕРБ не бърза да обяви кандидат-президента си

ГЕРБ ще обяви кандидатпрезидентската си двойка за предстоящите избори на възможно по-късен етап. Това заяви в Добрич председателят на п...

По думите на Цветанов предложението идва в отговор на притеснения на родители. "Тази идея е от много случаи, които се споделят с мен, че много родители са притеснени, че децата им са станали зависими", каза той. Според него родителите днес, забързани в ежедневието си, не могат да обърнат време на децата си.

"В интерес на истината не съм се интересувал от външната практика", каза още Цветанов за това как се прилагат такива тестове в други страни. Той обясни, че ще се направи "съответната дискусия" в здравната и образователната комисии в парламента.

"Това е изключително важна тема. Всеки родител ще иска да бъде информиран", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ. Той все пак каза, че темата "среща голямо съпротивление", което се виждало и в студиото на телевизията.

Най-важното е да съхраним децата, и да не са включват в мрежите на разпространение на наркотици, каза Цветан Цветанов. Според него след време половината от децата, "които са почти на 20 години", ще са наркозависими.

Депутатът от ГЕРБ коментира и забавянето на кандидатурата за президент от страна на партията за президентските избори през есента. Той повтори, че се търси кандидат, тясно свързан с ГЕРБ, а забавянето се правило, за да може правителството и местната власт да работят спокойно.

Цветанов казал на Бъчварова, че орязаният социален пакет за МВР няма да мине

  Предлаганото в закона за МВР ограничаване на социалния пакет за работещите в системата няма да бъде приет...

"Винаги, когато има предизборен период започва и съответната негативна кампания и от тази гледна точка смятаме, че стратегически не е необходимо да се обявава номинацията", каза Цветан Цветанов.

Според него и сега се говори против кандидатурата на ГЕРБ. "Представете си какво щеше да стане, ако имахме обявен кандидат", коментира той. Съвсем нормално е за една добре структурирана партия каквото е ГЕРБ да бъде представен кандидата през септември", каза още Цветанов.

Президентските избори винаги са печелени от партии, които обявяват своя кандидат, коментира също така депутатът. "Има ли значение дали е жена или мъж", попита още Цветан Цветанов.

"Смятате ли, че ще издигнем кандидат, който няма да е чист", каза още той. "Имаме много достойни хора, които могат да бъдат избрани", заяви Цветанов.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ коментира като възможен тактически вариант първо БСП да обяви кандидата си, а след това управляващите от ГЕРБ.

ДСБ иска РБ да се яви с обща кандидатура на президентските избори

Изпълнителният съвет на "Демократи за силна България" потвърди волята на ДСБ Реформаторският блок да се яви на президентските избори ...

Цветан Цветанов говори и за терористичната заплаха в България."Всяка една държава в Европейския съюз има потенциален риск от атентати", каза той. Цветанов заяви, че има увеличаване на охранителните мерки на база на информационния поток от службите. 

Не трябва да бъдем въобще спокойни от това, което се случи в Турция..., Белгия, Франция, Германия, каза още председателят на вътрешната комисия. Той също така защити антитерористичния закон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com