Две пътни отсечки в Добричка област са затворени заради снеговалеж

14782
Две пътни отсечки в Добричка област са затворени заради снеговалеж
Снимка: БГНЕС

32 сантиметра е достигнала снежната покривка в Добрич, по данни на Областния съвет за сигурност. Температурата на въздуха е 2-3 градуса по Целзий.

От Автогара - Добрич пътуват автобуси по всички направления с изключение на автобуса за Балчик през с. Стражица. Заради силен снеговалеж и аварирали автомобили са затворени за движение две пътни отсечки, по информация на Областно пътно управление – Добрич. Ограничението за пътната отсечка Добрич-Силистра и направлението Карапелит -Тервел - Честименско - Алеково - Алфатар – Силистра. Затварянето на пътищата е по искане на Областно пътно управление – Силистра.

В Добрич затвориха училищата заради грипна епидемия

Със заповед на кмета на Община Добрич Детелина Николова са затворени всички учебни заведения, поради обявяване на грипна епидемия. Тов...

В морските общини Каварна, Балчик и Шабла вали дъжд, в останалите добруджански общини – сняг. В района на Крушари духа силен вятър от североизток. Пътищата от общинската пътна мрежа са проходими при тежки зимни условия.

23 коли на пътно-поддържащата фирма обработват републиканските пътища в Добричка област. В Добрич снеговалежът продължава, в града вече духа силен вятър и образува снегонавявания.

С частично електроснабдяване са селата Българево, Топола, Божурец и Видно от община Каварна. Продължава да е нарушено водоснабдяването в селата Топола, Божурец и Българево от община Каварна. В района работят аварийни групи, част от авариите са отстранени, но мрежата още не е заредена. Проблеми с водоснабдяването има и в балчишкото село Безводица, също поради авария в района на ЖК „Дружба” 2 и 3 в Добрич. В с. Ново Ботево от община Добричка водоснабдяването е нарушено поради авария, изпратена е аварийна група за отстраняването й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество