Фандъкова: Приоритет за София е строителството на метрото

17645
Фандъкова: Приоритет за София е строителството на метрото
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с председателя на група на ЕНП във Европейския парламент Джоузеф Дол, предаде БГНЕС.

Срещата се състоя в Страсбург, съобщиха от Столична община.

По време на разговорите кметът на София Фандъкова запозна Дол с изпълнението на европейските проекти от програмния период 2007 - 2013г. Столичната община успя да защити проекти на обща стойност 3 млрд. лв., от които безвъзмездното финансиране от ЕК е 2 млрд. лв. Приоритетните за София проекти са строителството на метрото, модернизирането на градския транспорт и изграждането на инсталация за преработка на битовите отпадъци.

Двамата обсъдиха проектите на София за програмен период 2014-2020 с акцент върху третата фаза на инсталацията за отпадъците на София, която включва оползотворяването на РДФ горивото от "Топлофикация София"АД. Като задача с важно екологично значение проектът вече има подкрепата на Европейската комисия. "Кметът Фандъкова реализира големите проекти на София, които реално променят живота на хората и градската среда. Тя работи много и винаги, когато се срещаме тя показва резултати и напредък. Затова тя има моята подкрепа като работещ кмет", заяви Джоузеф Дол.

Фандъкова е в Страсбург за представянето на обща изложба между Библиотеката на хуманистите в Селеста, Столична община и Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" в сградата на Европейския парламент. По покана на кмета на София присъстват директорът на Народната библиотека проф. Боряна Христова, писателят Алек Попов и музикантът Теодосий Спасов. Те ще вземат участие в представянето на столицата ни пред депутати от Европейския парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com