ГДБОП предотврати продажба на бебе чрез интернет форум

5350
ГДБОП предотврати продажба на бебе чрез интернет форум

Служители на ГДБОП предотвратиха продажбата на бебе.

Разследването на антимафиотите започнало, след като на интернет платформата на сектор "Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт" за подаване на сигнали – www.cybercrime.bg, била подадена информация от администраторите на интернет форума www.bg-mamma.com.

Тя гласяла, че в сайта на форума потребител предлага "за продан" момиченце на три дни. В обявата родителите обяснявали, че са в пълна безизходица, не могат да се грижат за детето си, но тъй като не искали да израсне по домове, го предлагат за "осиновяване". Бил оставен и телефон за връзка.

При предприетите незабавни оперативни действия служителите на ГДБОП установили местонахождението на бащата и майката на новороденото на територията на столицата. Родителите - Г.Т. /31 г./ и съпругата му П.П. /25 г./ са разпитани. Те обяснили поведението си със затрудненото си материално положение – двамата били безработни, родителите им отказвали каквото и да била помощ. Затова били съгласни да се откажат от детето си срещу заплащане. След сигнал в социалната служба бебето е настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Случаят е докладван на Софийска районна прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com