Георги Кадиев посочи кои висши служители в Столична община са подозирани за вземане на огромни бонуси

35821
Георги Кадиев посочи кои висши служители в Столична община са подозирани за вземане на огромни бонуси

Има ли конфликт на интереси и неправомерно раздаване на бонуси в Столична община? Вчера на електронната поща на Actualno.com беше получен сигнал от мейл с име lelq_dan4e, в който се твърдеше, че трима от общо седем заместник-кметове на Столична община са взимали през декември 2012 година и януари 2013 година огромни премии, а други трима висши служители в общината са сторили същото. Отделно след проверка в Търговския регистър излязоха подозрителни съвпадения с имената на главния архитект Петър Диков и директора на дирекция „Транспорт” в Столична община Димитър Петлешков – лица с абсолютно същите имена имат участие в частни фирми, което може да се тълкува като конфликт на интереси с оглед заеманите постове в общината.

Днес червеният депутат Георги Кадиев изпрати официално съобщение до медиите, което публикува и на Facebook страницата си. В него Кадиев назовава имената на въпросните заместник-кметове, които, според сигнала, са вземали тлъстите премии. Става въпрос за Ирина Савина, Юлия Ненкова и Любомир Христов. Според Кадиев Савина и Ненкова са взели за декември и януари по 39 хил. лева, а Любомир Христов – 41 хил. лева. Кадиев казва още и че директорът на дирекция „Общински земи, гори и поземлени” Нина Маркова, директорът на дирекция „Столична община” Мария Праматарова и секретарят на Столична община Ралица Стоянова са получили също високи бонуси – 37 хил. лева за г-жа Стоянова, за другите две дами не се уточнява точната сума.

Има ли злоупотреби с бонуси и конфликт на интереси в Столична община?

Интересно електронно съобщение, изпратено от адрес lelq_dan4e@abv.bg, получи на електронната си поща Actualno.com. В него се твърди, че...

По отношение на Петър Диков и Димитър Петлешков Кадиев пита дали ако информацията от Търговския регистър се отнася до тях, те не са в нарушение на чл. 103, ал. 1 на Закона за държавния служител. Ако е така, то те трябва да бъдат уволнени, казва червеният депутат.

Ето и какви са конкретните въпроси на Георги Кадиев към столичния кмет Йорданка Фандъкова, който напомня, че като кмет тя определя премиите за служителите на Столична община:

1. Знаела ли е г-жа Фандъкова, че г-н Диков и г-н Петлешков участват в управлението на частни фирми паралелно с работата им в Столична община и това не противоречи ли на закона за държавния служител?

2. Какви мерки ще предприеме по този случай?

Служител на Столична община източил 620 000 лв. общински пари

Служител на Столичната община е източил 620 хиляди лева общински пари, постъпили като данъци. Той ще бъде уволнен заедно с други шестим...

3. Има ли случаи, когато фирми със собственици служители на Столична община или техни роднини, изпълняват дейности или печелят обществени поръчки от Столична община, районите на СО или общински фирми?

4. Посочените по-горе данни за възнагражденията на служители на Столична община отговарят ли на истината? Ако не отговарят, то какви са реалните възнаграждения от работна заплата, допълнителни възнаграждения и други суми изплащани в качеството на членове на бордове, одитни комитети и др на зам. кметовете на Столична община, директорите на дирекции, секретаря на Столична община и главния архитект на София?

Според Кадиев единственият начин обществото да бъде убедено, че няма извършени нарушения е като Столична община оповести тези данни за 2012г. и началото на 2013 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com