Главният редактор на ПИК: Сигналът за готвен атентат в София е достоверен

32181
Главният редактор на ПИК: Сигналът за готвен атентат в София е достоверен
Снимка: БГНЕС

Абсолютно сериозен е сигналът за готвени атентати в София по Коледа. Това заяви главният редактор на агенция ПИК Ивайло Крачунов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Крачунов каза, че от няколко източници агенцията е научила, че на територията на България са влезли трима души, които се занимават с тероризъм. Не дай си Боже да се случи нещо, дано информацията да не е точна. Но ние я имаме от източници от службите, а те казват, че следите на тримата, за които се знае, че се занимават с терористична дейност, са изгубени и затова сега има голяма операция за издирването им.

Няма пряка заплаха от терористичен акт у нас

Към момента няма информация за пряка заплаха за населението от извършване на терористичен акт на територията на страната, съобщиха от Д...

Същевременно бившият главен секретар на МВР Николай Радулов коментира, че е напълно нормално службите да обикалят и да разпитват при сигнал за опасност. Нещата се промениха много след атентата в „Сарафово” и службите са внимателни – всеки сигнал се проверява, дори информацията да изглежда съмнителна.

Нашите данни са сериозни, иначе не бихме си позволили да ги публикуваме, настоя Крачунов. Той добави, че в МВР работят професионалисти и затова и главният секретар на министерството Светлозар Лазаров каза, че няма информация. Радулов обаче подчерта, че е абсурдно при водено разследване който и да е професионалист да си отвори устата пред медиите и да кажат каквото и да било. Това не е начинът да се предотврати атентат, каза бившият главен секретар на МВР.

Не е сериозно да се казва, че служител на МВР е предупредил семейството си да не ходи в мол в София. В кой от всичките десетина, попита Радулов, след като Крачунов заяви, че информацията на ПИК е точна. Не искаме да създадем истерия и не сме публикували информацията, с която разполагаме, с такава цел, подчерта Крачунов. Радулов пък добави, че е напълно възможно някой да „се е изпуснал”, за да се подчертае, след като не се случи нищо, че службите си вършат работа. Бившият главен секретар на МВР обаче каза, че такова оповестяване на данни, ако са оперативни, е престъпление от страна на служители на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество