Лазаров: Нямаме информация у нас да се подготвя терористичен акт

17612
Лазаров: Нямаме информация у нас да се подготвя терористичен акт
Снимка: БГНЕС

Няма конкретна информация за подготвян терористичен акт у нас. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предаде КРОСС. Коментарът му дойде по повод спекулации в медиите, че в България има влзезли терористи, които подготвят атаки.

Източници от полицията обясниха, че в последните дни на инструктажи в районни поделения на МВР в София е обръщано внимание на полицаите да бъдат внимателни при обхода на районите си. Това обаче е било превантивна мярка, а не реакция на конкретен сигнал за терористичен акт.

МВР разбило престъпна група за отпускане и силово събиране на кредити

Полицията е провела специализирана акция под ръководството на прокурора от Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова (на с...

Същото обясни и Светлозар Лазаров. „Конкретният сигнал означава - когато имаме ясна, точна, конкретна информация за подготвяно, подготвящо се или извършено престъпление. Нямаме такава конкретна информация. Ние профилираме абсолютно всички. Ако имате предвид това, че ходим по хостелите и правим проверки, ако не ходим да правим проверки, ще ни питате защо не правим проверки”, заяви той.

Лазаров допълни, че се извършва профилактика на бежанци по хостелите в София, но по думите му това е рутинна практика. Засилено е полицейското присъствие по молове, гари и метростанции заради идващите празници и увеличения поток от хора там, обясниха пред БНР от столичната полиция.

БНР научи, че в няколко частни охранителни фирми в София вече са взети мерки да се удвои охраната на контролирани от тях места за масови прояви. В районните управления често се издават снимки на издирвани, като често сред тях има и бежанци. За момента обаче няма информация да има конкретни издирвани терористи у нас.



Разбита е нелегална фабрика за цигари в кв. „Орландовци”

В столичния квартал „Орландовци” е разбита е нелегална фабрика за производство на цигари. Това каза главният секретар на МВ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com