Главният секретар на МВР: Има задържани на КПП-тата в София

23893
Главният секретар на МВР: Има задържани на КПП-тата в София
Снимка: МВР

"Срещаме се ежечасно по повод кризата. Когато и някой да е напуснал тогава са важали други правила, действаме по новите правила в заповедта. Защо след като огнището е в София, те трябва да заразяват цялата страна? На този етап излизането и влизането в града става само в упоменатите часове и по основателни причини". Това каза главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР в интервю за Канал 3.

"В настоящата заповед не фигурира настоящ и постоянен адрес като приемливо изискване. Ако той има такъв адрес в София и не е в града – няма да може да влезе. Да отидеш да видиш родителите си, не е основание", обясни той.

ВИДЕО: Главният секретар на МВР обясни защо полицията не улавя болните от COVID-19 във влаковете

МВР няма вменено чрез заповед на здравния министър Кирил Ананиев задължение да проверява изрично пътуващите във влаковете и дали основа...

"Днес има задържани на КПП-тата в София, защото искат да преминат на всяка цена. Никой от полицаите не е виновен, че някой не е добросъвестен. Който е на работа има основание, той може да не живее в София, а да работи в София. Целта на КПП-тата не е да създадем максимални затруднения, не искаме да блокираме живота, нито да спрем икономиката. Тези, които не осъзнават на какво сме подложени, трябва да вземем някакви мерки. Сутрин и вечер от 6 до 8 може да се преминава когато са на работа. Ще се преценява всеки един случай, има хиляди казуси. На този етап промяна в мерките няма, ако излезе нещо ново, ще го оповестим", каза още Иванов. 

"Няма да свалим семейства, но няма как да се угоди на всички, единствената цел е да опазим живота на хората. Армията ще поискаме да се включи, само когато МВР няма необходимия ресурс да се справи. Във всеки областен град има щаб, в който присъства е директора на всяка областна дирекция. Празникът навсякъде премина много спокойно защото всички хора се вслушаха в призивите. Беше създадена перфектна организация. Беше осуетено желанието на хората, които искаха да дойдат", заяви главният секретар на МВР.

"Колегите ми казват, че такова чудо в кариерите си не помнят – затова шапка им свалям. Жалко за тези хора, които погазиха правилата и отидоха при близките си без да знаят заразени ли са или не. Болшинството от полицаите са там, защото приемат професията като призвание. Не ни харесват, но когато имат нужда се обръщат винаги към полицията, трудното мина, ще се справим и с това, ще свърши извънредното положение и животът ще продължи по старому", увери гл. комисар Иванов.

МВР министърът: Постоянният адрес не е основание да се върнеш в София след Великден

Не знам къде отиват тези хора, не чуват ли предупрежденията?!

Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на специален брифинг за мерките за сигурност в условията на извънредно положение по в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com