X
 
 

Горанов отишъл в жилището-подарък заради земетресението от Перник през 2012 година

1934 4
Горанов отишъл в жилището-подарък заради земетресението от Перник през 2012 година
Снимка: БГНЕС
Всъщност жилището, което обитавам, не е мое. Спомняте си, че през 2012-та година имаше земетресение в Перник. Тогава живеехме на висок етаж и заради стреса, който изпитахме тогава, отидохме в апартамент, купен от Иван Сариев с инвестиционна цел. Плащам си разходите по жилището сам. Това уточни финансовият министър Владислав Горанов по щекотливата тема с жилището в "Изгрев", което ползва и което е изградено от фирма на братя Домусчиев.

На директен въпрос дали даването на жилище не представлява заплащане на услуга, Горанов поиска да се разследва дали фирми на Сариев са спечелили обществени поръчки и ако се докаже, че такива няма, то тогава да бъде обяснено за какъв конфликт на интереси става въпрос. Трябва да съм като отшелник, да не се виждам с жив човек, за да не съм в конфликт на интереси, оплака се Горанов пред Нова телевизия. Не очаквайте да кажа като Лютви Местан, че съм настъпил руска мина, но явно все нещо съм настъпил, многозначителен беше Горанов на питане дали не е "сготвен".

Финансовият министър каза, че е имал "няколко посещения" във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Горанов уточни, че той и семейството му ползват жилището, докато, да речем, при Цветан Цветанов, имало право на собственост. Попитан и дали мисли да си прави собствено жилище, финансовият министър отговори, че не мисли в тази насока.

Корнелия Нинова: Борисов да отговори кой назначи Горанов

"Живеем в авторитарна държава. Имаме еднолична власт на един човек. Имаме тотално неглижиране на разделението на властите и на конститу...

Министърът призна и, че синът на Сариев – Христо, работел във финансовото министерство, но напуснал през 2015 година, за да кара докторантура. По думите на Горанов, Христо бил експерт по изготвяне на макроикономически анализи.

Пазарът на горива

Кое е вярно – дали "Лукойл" държи само 4 от 121 данъчни склада в страната, както казва самата компания или 85-92%, както личи от отговор на въпрос на Петър Славов и Мартин Димитров още в предишния парламент – на този въпрос Горанов отговори, че „и двете можело да се верни”. Можело броят на складовете да е малък, но вместимостта им да е голяма, по думите му. Горанов посочи, че трябва да направи справка, защото скоро не бил гледал статистика.

Относно идеята при касовите бележки за горива да се вкарат всякакви допълнителни данни – акциз, ДДС и т.н., финансовият министър не вижда големи проблеми това да стане реалност.

Горанов за апартамента: По моя преценка нямам конфликт на интереси

„Моята преценка е, че нямам“. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на въпроса има ли конфликт на интерес...

И още проблеми

Горанов изрази задоволство и, че с промените в Кодекса за застраховането – да има 5000 лева лимит обезщетение за по-далечни роднини при смърт на техен близък на пътя и така смутът за „Гражданска отговорност” бил париран. В тази връзка той поиска в Конституцията да има ясно разписани текстове, че властта се сменя само с парламентарни механизми. Сякаш останаха с впечатление, че заради това, че Борисов 2 пъти им даде властта, ще го прави всеки път, внуши финансовият министър.

Невероятно или не, Владислав Горанов обяви, че властта ще загуби от новите данъци върху старите коли, защото за произведените от 2005 година насам налогът щял да е нисък. Трябва да направим минимална крачка, цивилизационен избор – дали искаме по-чист въздух, каза финансовият министър. Той се съгласи, че не точно транспортът е най-замърсяващият фактор и даде пример – имало европейски градове, където е забранено и едно дърво да изгориш.

За финал Горанов обяви, че НСО трябвало да охранява само конституционно определени органи. Оттам-нататък трябвало да има преценка докъде да се разширяват правомощията на НСО.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • ГЕРП НА БОКЛУКА! Барабар с Организираните Престъпници от НФСБ, АТАКА и ВМРО! 3 ГЕРП НА БОКЛУКА! Барабар с Организираните Престъпници от НФСБ, АТАКА и ВМРО! преди 1 година Профил на трол?
  ОСТАВКА, БЕ! И не се обяснявай като ученичка. ГЕРПедерастията е заразна и срамна болест и трябва да бъде изкоренена веднъж за винаги от тази територия!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  И куцо и сакато като яхне власта се надпреварват да дават за пример страни от западна европа как не горили дърва,как си събирали фасовете от улиците,как обичали правителствата си и никой не споменава бунтовете във Франция,Белгия,Италия предизвикани от техните правителства.....а са в пъти по-добре от нас
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Трябва с софия бунтоветд да са като в париж....
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ех това земетресение, сега то ще се окаже виновно. Веднага да се накаже земята.
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...