Гръцко НПО остава да се грижи за „русия ангел” Мария

23427
Гръцко НПО остава да се грижи за „русия ангел” Мария

 

Съдът в Гърция окончателно даде „русия ангел” Мария на неправителствената организация "Усмивката на детето". Организацията от месеци се грижи за детето, открито в ромско семейство в град Фарсала.

Съдбата на малката Мария предизвика огромен интерес в цяла Европа. Момичето, намерено в ромски катун в Северна Гърция, се оказа с български родители от Николаево, припомня bTV.

Гръцкият съд пита България за условията, при които ще бъде отглеждана Мария

Съдът в Лариса, Централна Гърция, отправи запитване до втория секретар в българското посолство в страната Любомир Георгиев относно ус...

Днес в гръцката организация работят стотици служители и хиляди доброволци, които създават условия за достоен живот на малчугани, изпаднали в беда. „Усмивката на детето” разполага с 15-ина домове из цяла Гърция.

БГНЕС припомня, че сагата с "русия ангел" започна през октомври 2013 г. Тогава Мария бе намерена в ромски катун до Фарсала, докато полицията търсеше наркотици. Необичайните цветове на детето на фона на мнимите му родители в крайна сметка доведе до ДНК тест.

Според него тя е дете на Сашка и Атанас Русеви от Николаево, които имат още няколко деца албиноси. Двамата твърдят, че не са продавали дъщеря си на гръцките роми, а не са имали пари да гледат детето и го оставили за малко. Семейството на Елефтерия и Христос пък настояваше за попечителство над Мария, което можело да смекчи обвиненията в отвличане и документни измами.

 

Същата ромка, от която тръгна драмата с Мария, е замесена и във втория случай с българско бебе

Ромката, която през миналата година се прочу в цяла Европа покрай българското момиченце Мария, отново се забърка в сага с бебе. Засег...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com