Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хеликоптерът, издирващ изчезналите в Черно море, е обследвал 50% от площта на операцията

20 декември 2016, 15:45 часа • 2033 прочитания

Хеликоптер AS – 565 MB – „Пантер“ от състава на Морската вертолетна авиобаза „Чайка” оказа съдействие на спасителите в операцията за издирването в Черно море на двама изчезнали мъже от село Дуранкулак, Община Шабла, днес, съобщиха от МО.

Хеликоптерът е обследвал 50% от площта, на която се провежда спасителната операция, и с това е подпомогнал значително издирвателните усилия на спасителите, съобщи БГНЕС. Екипажът на хеликоптера, участвал в операцията, е в състав: командир капитан Атанас Георгиев, втори пилот капитан Иван Димов, борден авиомеханик капитан Георги Георгиев борден спасител главен старшина Димитър Македонски.

Сигналът за бедстваща рибарска лодка в район източно от нос Калиакра и нос Шабла с двама мъже в нея е подаден снощи, след което Морският спасителен координационен център е започнал операция по търсене и спасяване и отправил искане за включване на вертолет от Военноморските сили (ВМС).

Днес, след получено разрешение от началника на отбраната генерал Константин Попов и заповед на командира на ВМС контраадмирал Митко Петев, дежурният вертолет се включи в операцията, извърши обследване на част от района, след което бе освободен поради влошаване на хидро-метеорологичната обстановка.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес