Кметът на Несебър обяви града за място за поклоннически туризъм

16102
Снимки:

Община Несебър подпомага изграждането на читалищен културен център в Обзор

Община Несебър активно съдейства за реализирането на проекта : „Изграждане на читалищен културен център при НЧ „Изгрев 1927...

Състоя се тържество, на което бе чествана наградата, с която Атинската академия на науките е отличила културното дружество за принос в развитието на културата и културните връзки в Гърция и чужбина.

Мероприятието бе уважено от елита на духовната и светската власт в Солун, присъства лично и министъра на министерството на Македония и Тракия - Теодорос Караоглу.

Връчването на отличията започна с два почетни плакета: първият за представителя на Вселенския патриарх Вартоломей - епископът на Амория и игумен на манастира Св.Влатадон Победоносец – Никифор. А вторият - за кмета на община Несебър - Николай Димитров, връчен му от областния управител на Солун - Апостолос Зизикоста.

В словото при награждаването си, кметът Димитров използва възможността да представи Несебър като привлекателна туристическа дестинация. За тази цел акцентира на грижата, която ръководството на община Несебър полага за реставрирането и съхраняването на културно-историческите паметници, обект на поклонически туризъм по проекта „Вяра в Несебър". Той изрази и ангажираността за развитие и обогатяване на дружеските връзки с общността на Неа Месемврия.

 

 

 

 

 

 

 

Юрист от Несебър спечели национален конкурс

Юрист от Несебър спечели първата награда на националния конкурс за научно есе по международно космическо право, обявен от Атлантическия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com