Кодовете за достъп до тол ситемата са обновени

2960
Кодовете за достъп до тол ситемата са обновени
Снимка: ПЦ на МРРБ

В съответствие с изискванията на приложимите стандарти за сигурност всички права за достъп до тол системата са ревизирани и са актуализирани паролите за достъп. Новите администраторски кодове за достъп до тол системата, с които ще могат да се създават права на служителите за работа в нея, бяха връчени днес от изпълнителите от „Капш Трафик Солюшънс“ на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура. Михаел Вебер, официален представител и изпълнителен директор на „Капш“ – България връчи кодовете на Асен Ненчев, член на Управителния съвет на АПИ. В отговорностите на Ненчев е Националното тол управление. В запечатан плик от „Капш“ връчиха кодовете, като за предаването беше подписан протокол между Ненчев и Вебер.

Връчването на новите кодове се състоя в министерството на регионалното развитие и благоустройството в присъствието на вицепремиера Гроздан Караджов, заместник-министъра на регионалното развитие Явор Пенчев, председателя на АПИ Тодор Василев, директора на Националното тол управление Ивайло Иванов.

Дадоха тол системата на прокуратурата

Материалите от проверка за тол системата са изпратени в прокуратурата от Главна дирекция „Национална полиция” (ГДНП). Споре...

„Целта е да бъдат избегнати всякакви съмнения за нерегламентиран достъп до данните. Така, заедно с новото управление на АПИ, гарантираме, че няма да има нерегламентиран или незаконен достъп до данните в тол управлението“, коментира министър Караджов. Всеки достъп до системата се записва автоматично и съхранява спрямо установените правила.

Всички съществуващи досега потребителски кодове за достъп също са ревизирани. Новите кодове за достъп на служителите в тол управлението, които ще създаде Ненчев, ще бъдат поименни. Така ще могат да се контролират по всяко време действията на конкретните служители с достъп и ще се избегнат съмнение за нерегламентиран достъп от страна на трети лица. На всеки 6 месеца тези кодове ще бъдат актуализирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com