Кой е сайтът, който ще бъде съден от висши служители на Столична община заради бонусите?

7555
Кой е сайтът, който ще бъде съден от висши служители на Столична община заради бонусите?

Служителите от Столична община, за които в последните два дни се появи информация, че са получавали неправомерно високи бонуси през декември 2012 година и януари 2013 година, възнамеряват да съдят собственика на интернет сайт, публикувал съобщението. Причината – в публикацията са изнесени лични данни на съответните служители заместник-кметовете Любомир Христов, Ирина Савина и Юлия Ненкова, директорът на дирекция „Общински земи, гори и поземлени” Нина Маркова, директорът на дирекция „Столична община” Мария Праматарова и секретарят на Столична община Ралица Стоянова, включително ЕГН-тата им.

В официалното съобщение на Столична община не се уточняваше кой е сайтът, който е публикувал личните данни на въпросните служители. Actualno.com отправи официално запитване за името на медията и служителят за връзки с обществеността в Столична община Цвети Кръстева каза, че става въпрос за alarmanews.com.

Има ли злоупотреби с бонуси и конфликт на интереси в Столична община?

Интересно електронно съобщение, изпратено от адрес lelq_dan4e@abv.bg, получи на електронната си поща Actualno.com. В него се твърди, че...

В публикация от 8:31 часа на 10 юли на сайта действително са изнесени документи, в които се виждат личните данни на шестимата служители – включително ЕГН. Г-жа Кръстева уточни, че искът, който се завежда срещу сайта, е на служителите, а не на Столична община.

Alarmanews.com е проект на Инициатива Кръглата маса – поне това е посочено на самият сайт. В полето за контакт излиза pop-up прозорче, в което всеки потребител на платформата може да напише запитването си и да остави името и мейла си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com