Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коментар №3 на седмицата: За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

13 април 2024, 11:00 часа • 1472 прочитания

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар бе един от тях.


Слънцето да прощава. Уж за всички имало място под него, пък се намери все пак кой да го засенчи. При това - напълно.

С Феномена нещата са така - грее в цял ръст и няма сила, която да застане между неземната му хубост и облъчваните.

И понеже идват избори, това греене иска да каже, че за всички има място под Феномена. В скута му - тоже. Тези широко отворени обятия идват да покажат, че ако някой много, ама много иска да управлява, рано или късно сяда в скута. И пие нещо мазно, без значение какво. А не може да го изплюе - със сигурност.

Реакциите на Феномена по скандала с новите пачки, гарнирани с пудел, са образец за това как можеш допреди малко да си другаруваш с някого в името на кефлийското сарайско битие, а после изведнъж да го сготвиш - пак в името на Почетния Кефлия: Пеевски за "Продължаваме промяната": Партия на пудела (ВИДЕО)

Толкова са бели конците, с които е съшит поредният скандал, че се виждат и при пълното мозъчно затъмнение, обхванало публиката напоследък. Само вижте кое откъде тръгва - снимки, плювни и прочее. От места с кафеникави нюанси, където рядко пускат водата. Вижте и кои фигури се включват в оплюването - все едни чисти и закачени на простора като употребявана гума. Не е обида, ретроспекция е.

Забърква се една такава каша от полуистини, инсинуации и актуални реални събития и се получава нещо доста питателно за обитателите на кафеви хабитати: Протоколите цъфтят: Кирил Петков е каратист, заплашва и рекетира с Божидар Божанов

Вижте и с какво феноменално настървение беше облято с помия досегашното управление, като че ли в него е имало само морални изроди и корумпирани до крайна степен лица. И кой го прави, моля ви се - санкциониран по "Магнитски" човек с доста противоречива репутация и съмнителни политически качества. За ораторски такива да не говорим. Синтаксисът му може да бъде изследван само от академици, които евентуално биха го каталогизирали.

И как се получава така, че именно с такива хора ще трябва да управлява всеки, който иска да промени страната към по-добро? Ами получава се, защото като те заливат с помия десетилетия наред и те лъжат, че е светена вода, в някакъв момент 30 процента от теб се примиряват, 30 не участват в гласуването, а останалите ще се изядат един друг, защото всеки е прав за себе си: Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

Много добър урок беше за мислещата част от обществото този период, наречен Сглобка, Некоалиция и каквото още се сетите. Стана видно, че ако подадеш ръка на някои хора, те ти отхапват ръката до лакътя. И че борбата с тях иска обединение повече отвсякога, без значение кой колко е велик.

Затова подходът на политиците от демократичния спектър трябда да е друг, да имат стратегия, а не да предприемат действия на пожар, продиктувани от желание на всяка цена да са в парламента.

Ами бъдете опозиция на такъв парламент, пълен с пропутински "патриоти" и вселенска лакомия. Излезте от него, бъдете ярка и силна опозиция, бъдете нещо, привличащо подкрепа с идеи, с наистина политически идеи, а не някакво конюнктурно закърпване на положението.

Ако изобщо има мислещи политици, ще си дадат сметка, че идват може би най-важните, най-вододелните избори в най-новата ни история. И че за хората с демократична нагласа има само един път - обратният на онзи, който води към Скута.

Автор: Стефан Стефанов

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес