КС обявява днес решението си за Пеевски?

15839
КС обявява днес решението си за Пеевски?
Снимка: БГНЕС

Решението на Конституционния съд по казуса „Пеевски” е готово и ще бъде обявено публично днес. Това е научила Нова телевизия от свои източници в съда.

Делото в Конституционния съд беше образувано по искане на президента Росен Плевнелиев. Държавният глава поиска две неща от Конституционния съд.  Първо - изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС да бъде обявен за противоконституционен. И второ - магистратите да кажат от кой момент се прекратяват пълномощията на народен представител, когато той бъде избиран от парламента на друга длъжност и е положил клетва, както в случая с Пеевски. 

Къде живее Делян Пеевски?

Според имотната декларация на Делян Пеевски той и семейството му имат два апартамента в София и къща в с. Иваняне, но всъщност депутатъ...

Днес ще е ясно тълкувателното решение, което ще ни даде отговор кога според магистратите е трябвало да бъде прекратен мандатът на Пеевски. През януари чакаме отговор и на въпроса дали изборът му е противоконституционен.

Преди официалното публикуване на тълкувателното решение, то трябва да бъде подписано от 12-те членове на съда. Според източници на Нова телевизия този път почти всички магистратите са обеднили около едно мнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com