Куцкова внесе жалба срещу отказа на ВСС да бъде избрана за шеф на САС

5098
Куцкова внесе жалба срещу отказа на ВСС да бъде избрана за шеф на САС
Снимка: БГНЕС

Съдия Нели Куцкова е внесла жалба срещу отказа на ВСС да бъде избрана за председател на Софийски апелативен съд. Тя изпрати отворено писмо до медиите с подадената в регистрацията на ВСС жалба.

Като мотив за жалбата си съдия Куцкова посочва, че решението на ВСС не съотвества на целта на закона. Тя посочва че то е постановено при съществени нарушения на административнопроизводствените правила, при противоречие с материалноправни разпоредби и при превратно упражняване на власт. Според съдията са нарушени принципите на истинност, равенство, самостоятелност и безпристрастност, последователност и предвидимост.

ВСС чака подходящия човек?

Подходът при гласуването на Висшия съдебен съвет (ВСС) за председател на Софийския апелативен съд ме предизвика да задам въпроса: "Ко...

Куцкова отбелязва, че Комисията "Професионална етика и превенция на корупцията" е приела решение относно притежаваните от нея нравствени качества, като в решението не се съдържат негативни оценки.

Припомняме, че в края на април съдийката не събра необходимия брой гласове и не беше избрана за председател на Софийския апелативен съд. Членовете на Висшия съдебен съвет гласуваха по следния начин: 9 - "за", 4 - "против", 6 - "въздържал се".

Нели Куцкова трябваше да получи 13 гласа в своя подкрепа. В случай, че беше избрана, тя щеше да отговаря за най-натоварения и важен апелативен съд в България, както и за 8 административни области.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com