Лидл България разширява линията "Родна стряха" с над 25 нови продукта

12789
Лидл България разширява линията "Родна стряха" с над 25 нови продукта
Снимка: Лидл

Лидл България разширява продуктовата си линия „Родна стряха“, чийто старт беше през февруари тази година, с над 25 нови продукта. Така общият брой артикули в линията достига общо 80 храни и напитки от български производители от цялата страна. Сред най-атрактивните нови предложения са сладко от бели череши, домашно сирене, цедено в тензухена цедка, и други.

Специално място заемат продуктите от собствената ферма на производителя. Като част от „Родна стряха“, веригата пуска напълно нов фермерски продукт – цедено кисело мляко от собствена ферма. До края на годината се очаква още 5 продукта от собствена ферма да станат част от продуктовата линия. Характерно за тези продукти е, че те са произведени със суровини от фермата на самия производител. По този начин се осигурява изключително високо качество на продукцията и се гарантира проследяемост от суровината до крайния продукт.

„Още при представянето на „Родна стряха“ се ангажирахме да развиваме дългосрочно тази наша продуктова линия. Затова разширяването ѝ с нови продукти е не само спазено обещание, но и поредният пример за успешното ни и устойчиво партньорство с българските производители. Обогатяваме линията и с нови продукти от собствената ферма, с което още веднъж заявяваме ангажимента си да предлагаме на нашите клиенти продукти с доказано качество на добра цена“, коментира Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.

Нови млечни и месни продукти, както и богата гама от сладкá, мед и тестени изделия са част от новите предложения под линията „Родна стряха“, които клиентите вече могат да опитат. Сред тях са кашкавал от краве мляко с формата на традиционната домашна пита, биволско сирене – биологичен продукт, чието мляко е от специално подбрани биволски ферми, домашно сирене с автентичен български вкус, отцедено в тензухена цедка, сланина без консерванти, кифлички с шипков мармалад, акациев мед с много нисък алерген, както и сладкá от малини, бели череши и вишни, произведени само от български плодове. До края на годината предстои навлизането на още нови продукти – част от селекцията, сред които мед от кориандър, сладко от горски ягоди, руло с шипков мармалад и други.

За Лидл България

От стъпването си на българския пазар през 2010 г. Лидл България работи активно с българските производители и инвестира в тяхната дългосрочна подкрепа. С над 40% от настоящите си български доставчици Лидл България работи от 2010 г. Благодарение на партньорството си с веригата над 20 родни производители изнасят към чуждестранни пазари. С конкретни и целенасочени мерки Лидл България дава реален шанс за устойчиво бизнес развитие на малки, средни и големи компании. Сред най-успешните примери за това са продуктовата линия „Родна стряха“, „Балканска седмица“ в магазините Lidl в цяла Европа, както и кампанията „Винен туризъм“ в подкрепа на българското винопроизводство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com