Майките в Шумен също протестираха срещу убийствата на пътя

13875
Майките в Шумен също протестираха срещу убийствата на пътя
Снимка: БГНЕС

Майки се събраха в градинката до сградата на община Шумен, за да протестират срещу убийствата на деца на пътя, предаде репортер на Радио „Фокус”-Шумен. Те настояха за стриктно спазване на Закона за движение по пътищата, което да доведе до по-голяма сигурност за пешеходците.

Сред опасните места в Шумен, където шофьорите често не спират на пешеходните пътеки, майките посочиха пл. „Кристал”, Руски паметник и кръстовището на бул. „Велики Преслав” и ул. „Съединение”. Бе споделен и случай от вчера, наподобяващ инцидента, при който в Стара Загора бе убит 4-годишния Паоло. При него джип е навлязъл в пешеходната зона на пл. „Освобождение”, за да направи обратен завой по ул. „Димитър Благоев”.

Протест срещу безхаберието на пътя във Варна, Стара Загора, Пловдив, Бургас

Протест срещу безотговорното поведение и неспазването на правилата за движение на пътя ще се проведе в цялата страна тази събота (7 юни...

Според заявките в социалните мрежи в мирния порест, организиран от Фондация „Искам бебе”, се очакваха да присъстват около 300 майки, но в началния час - 11.00, се бяха събрали около 20. По време на протеста полицейски екип следеше за спазването на правилата за движения в района на близката пешеходна пътека на бул. „Славянски”. Докато полицаите бяха на поста си шофьорите спираха дори и когато на пътеката нямаше пешеходци.
Милен МАРИНОВ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com