Национален протест срещу убийците на пътя

4567
Национален протест срещу убийците на пътя
Снимка: БГНЕС

Национално шествие под мотото „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” се проведе в столицата и още 15 града в страната, предаде БГНЕС.

В София гражданите се събраха пред НДК, след това отидоха до храм-паметника „Св. Александър Невски”, където поднесоха цветя в памет на загиналите при катастрофи по пътищата.

Калоян Паргов и Георги Свиленски се включват в шествието срещу войната по пътищата

Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов и депутатът от БСП Георги Свиленски, който е и член на транспортната комисия...

Повече проверки от страна на „Пътна полиция”, с повече кампании, свързани с начина на шофиране, ще дадат положителен ефект за справяне със ситуацията. Участието на медиите е много важно в тази борба. Това подчерта лидерът на БСП София Калоян Паргов. Той добави, че у водачите трябва да се възпита навикът, че зад волана не трябва да се сяда след употреба на алкохол или психотропни вещества, че на пешеходните пътеки трябва да се спира, както и редица други основни, но задължителни за безопасността правила.

"Всеки един, който нарушава законите трябва да бъде санкциониран на момента, като за никого не трябва да има прошка. Независимо дали караш „Москвич”, „БМВ” или „Мерцедес” – законите за всички са едни и те трябва да бъдат спазвани”, категоричен бе Калоян Паргов, информира Агенция "Фокус".

"Идеята е да се намалят жертвите на пътя, тъй като те вече са прекалено много и всяка година заради това изчезва един малък град. Санкциите в закона явно са прекалено ниски, трябва вече да се отнема книжка до живот, иначе няма да стане. Като има жертви по пътя трябва да има достатъчно години затвор - от 20 нагоре", каза Станислав, участник в шествието. Той подчерта, че тази война по пътя трябва да спре. Не е нормално шофьорите да се измъкват с пробация, да сключват споразумения със съдии и т.н, добави той.

Антони Найденов, също участник в шествието заяви, че през последните 6 месеца има около 17 загинали деца заради катастрофи, а през последните години хиляди са пострадалите и загиналите. „Това нещо трябва да се спре със законодателни промени и по-строги наказания. Постоянно има условни присъди, така няма страх от нищо. Идеята е да има работеща държава най-накрая. Когато шофьорът блъсне пешеходец на пешеходна пътека да влезе в затвора, а ако има жертви, водачът да излежи доживотна присъда”, каза Найденов.

Късометражен филм е част от кампанията срещу шофирането в нетрезво състояние

Компанията Перно Рикар България представи днес своята нова програма за социална отговорност с първа прес конференция, провела се в прос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com