Най-важното за деня, 27 ноември

2511
Най-важното за деня, 27 ноември
Снимка: iStock

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27 ноември.

КОРОНАВИРУСЪТ В БЪЛГАРИЯ: 50 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ, НЯМА ПОЧИНАЛИ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО

 

Броят на новите случаи на коронавирус намаля като абсолютно число, но се увеличи като процент, сочат последните данни на Единния информационен портал. 50 са новите заразени с коронавирус за 26 ноември, като те бележат спад от 133 на дневна база, след като в предходния отчет бяха открити 183 случая.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 27 НОЕМВРИ 2022 Г. (НЕДЕЛЯ)

 

В неделя от запад увеличението на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е предимно облачно. Привечер и през нощта срещу понеделник в Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета – от сняг, на места ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. С него ще нахлува студен въздух, температурите към 14 часа ще са между 4° и 9°, в София - около 4°. Такава е прогнозата за времето на дежурния синоптик към НИМХ Георги Цеков.

ИКОНОМИСТ: ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ В СЛЕДВАЩИТЕ 5 ДО 10 ГОДИНИ

 

Високата инфлация ще продължи в следващите 5 до 10 години. Това мнение изрази икономистът Стоян Панчев пред Нова телевизия. 

ПРЕДИ КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ: БЕНЗИНЪТ ПОЕВТИНЯВА ДО 2.70 ЛВ., ДИЗЕЛЪТ ПАДА ПОД 3 ЛВ.

 

Средната цена на бензина А95 падна през последните дни под 2.90 лв. за литър, съобщи в. "Сега", позовавайки се на данните от платформата Fuelo. Така най-масово продаваният бензин в петък се търгуваше средно за 2.87 лв. като за последния месец той е поевтинял с 8 стотинки.  

КИРИЛ ПЕТКОВ ГЛЕДА "ШОУТО НА Г-Н БОРИСОВ"

 

"В момента има опит за дискредитиране на машините за гласуване. „Гледам „шоуто на г-н Борисов“ – въглищните централи, Gempcorp, сега използва думите на г-н Свиленски за кодовете. Вместо да се занимаваме с фалшиви новини, хайде г-н Борисов да направи една визия за България, да покаже програма, да започне коалиционни разговори с другите партии – минаха 60 дни“.

НАТО СЕ ЗАДЪХВА С ОРЪЖЕЙНИТЕ ДОСТАВКИ ЗА НУЖДИТЕ НА УКРАЙНА

 

Две трети от страните от НАТО де факто са изчерпали потенциала си по въпроса за доставките на оръжие за Украйна, съобщи The New York Times, позовавайки се на представители на Северноатлантическия алианс.

КАРАДАЙЪ КЪМ МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА: АКО БАБА ВИ БЕШЕ МЪЖКА, НЯМАШЕ ДА СИ ГОВОРИМ

 

Има хора, притеснени дали ще се справят с машинното гласуване, които не отидоха до урните. Съгласно Конституцията всеки български гражданин има право на глас, а в Изборния кодекс пише, че гласуването е задължително. Но истериците в парламента обявяват за "морал" технологията, по която ограничават правото на хората да гласуват. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в интервю, проведено от Мария Цънцарова, водеща на "Тази събота и неделя" по bTV. 

АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ: СКАНДАЛЪТ С GEMCORP Е ИЗМИСЛЕН, ЗА ДА МИНЕ ПОД КОНТРОЛ ЕНЕРГЕТИКАТА

 

"Скандал с Gemcorp няма, той се създаде от една малка група от хора, оправдаваща невъзможността си да свършат нещо през последните 12 години". Това заяви пред БНР бишият енергиен министър от "Има такъв народ" в правителството на Кирил Петков - Александър Николов.  

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА: КОВИД ОТСТЪПВА ПО-БАВНО, ИЗВЕСТЕН РЪСТ НА ВЛЕЗЛИТЕ В БОЛНИЦА

 

Тенденцията за свиване на заразата с Ковид се запазва, но вече се наблюдава по-бавен темп. Хубавото е, че за трета поредна седмица на национално ниво страната е в зелената зона по разпространение на болестта (под 100 заразени на 100 000 души) - това показват данните от изминалата седмица за случаите на коронавирус в България.

НИНОВА: БЯХ СВИДЕТЕЛ, КОГАТО ПЕТКОВ ДОЙДЕ И ПРЕДЛОЖИ КОДОВЕТЕ НА МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ

 

„Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство. Те поискаха от БСП да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс, в замяна на кодовете от машините, но това няма да стане. Това обяви по време на пресконференция на левицата лидерът й Корнелия Нинова. По думите й партията на Кирил Петков и Асен Василев не си е взела поука от допуснатите грешки.

ИЦО ХАЗАРТА: НАБОЛЕЛИ ТЕМИ СЕ ИЗМЕСТВАТ ЗАРАДИ "СКАПАНАТА БЮЛЕТИНА"

 

„Среднощното заседание на парламента беше излишно дълго. Заседанието на Правната комисия – също. Сигурен съм, че връщането на хартиената на бюлетина не стои в дневния ред на никого. Не познавам човек, който да иска отново да гласуваме на хартия.“ Това каза Христо Петров от „Продължаваме промяната“ по БТВ.

БОРИСЛАВ САРАФОВ: ЦЯЛАТА СТРАТЕГИЯ НА МВР Е СБЪРКАНА - ПРЕСЛЕДВАТ СЕ МИГРАНТИТЕ ВМЕСТО КАНАЛДЖИИТЕ

 

Цялата стратегия на МВР е сбъркана - преследват се мигрантите вместо каналджиите, казва директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор. Борислав Сарафов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

"На прав път към Шенген": Стоянов показа на германския вътрешен министър как пазим границите

Времето утре - 16 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com