Нов протест под мотото "Нека извикаме силно: СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!"

5348
Нов протест под мотото "Нека извикаме силно: СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!"

Във Facebook се организира нов протест с искане за радикална съдебна реформа под мотото "Нека извикаме силно: СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!"

Протестът е насрочен за събота, 12 декември, от 18.30 ч. пред Народното събрание.

В закъсалата кола на съдебната ни система, ще трябва да сменим гумите сами

Знам, че е изкушаващо да се разочароваме за пореден път. Колко малко хора имало на протеста за съдебната реформа. Слагаме още една отме...

Надсловът е ясна референция към речта на председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, произнесена вчера на тържеството по повод 135 години от съществуването на ВКС в зала Тържествена на Съдебната палата. Речта на Панов завършва с думите: "Нека кажем не на страха и не допуснем мълчанието да ни превърне в страхливци. Нека всички заедно се преборим с неизвестността и извикаме силно: Стига вече толкова!"

На страницата във Facebook гражданите пишат: "На прословутия модел #КОЙ на задкулисието. А там са офицерите от запаса, от ДС мафията.

Да си припомним отново мисълта на Рузвелт, че единственото, от което трябва да се страхуваме, е самият страх. Нека кажем НЕ НА СТРАХА и не допуснем мълчанието да ни превърне в страхливци. Нека всички заедно се преборим с неизвестността и извикаме силно: СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!"

Вчера съдии обявиха намерението си да се съберат пред Съдебната палата заради провалената конституционна реформа. Междувременно беше насрочен протест под наслов "Маршът на свободните! За независимо правосъдие!" с искане за реформиране на съдебната система.

Лукарски: Правилният път е РБ да остане във властта с ГЕРБ

Икономическият министър Божидар Лукарски изрази мнение, че правилният път е Реформаторският блок да продължи да управлява с ГЕРБ. Той н...

Тържествено, сякаш ще решават съдебно дело, съдиите на България излязоха вечерта пред събрали се граждани при Съдебната палата в София. Самата палата беше заключена - знак за "заключената" съдебна реформа. Съдиите бяха водени от председателя на ВКС Лозан Панов. По закон те нямат право да протестират - затова и събитието с тяхно участие беше обявено като консултация с гражданите за съдебната реформа. Въпроси и отговори обаче нямаше - имаше само решимост за промяна.

Припомняме, че министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, след като парламентът гласува значително окастрените предложения за съдебна реформа, които запазват като цяло правомощията на главния прокурор. След оставката на правосъдния министър и гласуването в парламента стотици излязоха на протест с искане за радикална съдебна реформа.

В петък при последната си публична проява министърът на правосъдието в оставка беше изпратен с аплодисменти и ставане на крака от съдиите от Върховния касационен съд и от президента Росен Плевнелиев. Иванов присъства на отбелязването на 135-годишнината на съда. ВКС отбеляза своята годишнина в отсъствието на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Сотир Цацаров, на председателя на Върховния административен съд Георги Колев, на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. На тържеството дойдоха държавният глава и дипломатически лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com