Нови 22 нови случая на коронавирус у нас (ВИДЕО)

7109
Нови 22 нови случая на коронавирус у нас (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Към този час 22-ма са новорегистрираните случаи на коронавирус у нас. Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса, по време на редовния вечерен брифинг.

Общо 242 са случаите на заболяването у нас, уточни още ген. Мутафчийски. Случаите са разпределени така: 16 в София, по два в Благоевград и Пловдив, един в Плевен, като новата област за деня е Сливен - с един случай. За деня случаите в световен мащаб са нараснали почти със 100 000, каза ген. Мутафчийски.

Във връзка с новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев, шефът на "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков поясни, че на изход има затруднена обработка на товарни превозни средства на границата ни с Република Турция. Само на ГКПП "Капитан Андреево" има 1200 камиона, които изчакват. Комисар Кичиков заяви обаче, че заповедта на здравния министър е отменена, като към момента се водят преговори между българския и турския вътрешен министър.

Междувременно и от Министерството на здравеопазването съобщиха, че здравният министър е отменил издадената заповед, с която временно беше забранено влизането и преминаването през територията на България на тежкотоварни автомобили, пътуващи за Република Турция и пристигащи от определени държави.

В отговор на въпрос относно предстояща среща със Светия Синод, ген. Мутафчийски съобщи, че е говорил с вицепремиера Томислав Дончев и такава среща предстои. По думите на началника на щаба вече има четирима оздравели от заболяването у нас. Ген. Мутафчийски поясни, че се мисли по израелски маниер как да се направи още по-бързо тестуването с истинските, достоверни тестове, като тази метод скоро ще бъде представен.

Националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев поясни, че щабът не е забранявал на нито една лаборатория, която може да го прави, тестуване с бързи тестове. По думите му всичко, което е препоръчано от световните здравни власти, се прилага.

Daily Sabah: Три възможни сценария за края на пандемията от COVID-19

Коронавирусната епидемия наскоро пое тревожен завой, когато беше обявена за пандемия и макар да заличи надеждите да бъде удържана, има ...

По-рано стана ясно, че общият брой на смъртните случаи от пандемията е нараснал до близо 20 000. Това сочат данни на американския университет „Джонс Хопкинс“. Общо потвърдените случаи са над 436 159, а около 110 000 души са се възстановили от болестта. 

Избухването на COVID-19 е обявено за пандемия от Световната здравна организация (СЗО), а данните от университета показват, че вирусът вече се е разпространил в 170 страни и региони.

Още по темата ще откриете в нашия блог, както и във видеото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com