Нови уволнения и напускащи в "Нова Броудкастинг Груп" и "НетИнфо"

66299
Нови уволнения и напускащи в "Нова Броудкастинг Груп" и "НетИнфо"
Снимка: БГНЕС

Новата власт в "Нова Броудкастинг Груп" и "НетИнфо" продължава с огромните промени, свързани с екипите както на телевизията, така и на сайтовете. След като трудовите договори на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова бяха прекратени, а изпълнителеният директор на "Нетинфо" Христо Христов беше освободен, турболентните времена в компаниите продължават.

Според информация на Actualno.com, двама от ресорните журналисти за български футбол са били уволнени в последните дни. Единият от тях е коментатор мачовете от родната Първа лига и репортер, докато вторият често е редактор в ПТС-а за разични събития. С техните уволнения промените в екипа няма да спрат, категоричен е нашият източник.

Колелото на цензурата в Нова се върти - посоката, изглежда, не

Сътресенията в екипа на Нова телевизия са поредна глава в безкрайната медийна приказка конкретно на тази медия. След новината за това,...

В сайта Gong.bg, който е част от портфолиото на "НетИнфо", пък остават едва 6-7 редактори. Общо трима от журналистите са подали предизвестие за напускане в последните дни в знак на несъгласие към променяната в политиката на сайта. Както е известно, главният редактор Николай Александров беше уволнен от новото ръководство, а на негово място беше назначен Бисер Тошев, познат сред феновете като "лекото перо на Кирил Домусчиев". Бившият кадър на "Sportal.bg" се води "мениджър съдържание и развитие" в спортния сайт на "НетИнфо".

Част от напускащите са в "Gong.bg" от самото му създаване, като се присъединяват към екипа от журналисти на "Дарик Радио", които прекратиха гражданските си договори с "НетИнфо" в знак на съпричастност към Николай Александров. Според информация от един от източниците ни, очаква се скоро в "Гонг" да се озове и братът на Бисер Тошев - Ясен, който също е част от "Спортал" в момента. 

В края на миналия месец Vesti.bg също остана с орязан екип, след като част от редакторите на информационния портал също бяха съкратени, допълва източник на Actualno.com с информация за случващото се в сградата на компанията край летището. Какво каза Христо Христов за случващото се в "НетИнфо" и "Нова телевизия" вижте в специалното интервю на Actualno.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...