X
 
 

Ръководителят на "Нетинфо" е освободен

С решение на Съвета на директорите на "Нетинфо" Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен директор, се казва в официално съобщение на "Нова Броудкастинг Груп", мажоритарен собственик на медийната група.

Наскоро Христо Христов, който държи 3% от капитала на "Нетинфо", обяви в профила си във Facebook, че вижда "засилена намеса в редакторската политика на сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз".

Войната в "Нетинфо" се разгоря*

Войната в една от най-големите медийни групи в България - тази на "Нетинфо", продължава с пълна пара. След като вчера, 29 май, един от...

Преди това дългогодишният журналист от спортния сайт gong.bg и негов главен редактор от създаването му преди 12 години Николай Александров напусна, според официалната версия по "взаимно съгласие", но неофициално - след натиск от страна на новите собственици на "Нова броудкастинг груп" – братята Домусчиеви, които притежават и футболния клуб "Лудогорец".

За събитията стана ясно, след като още куп журналисти напуснаха сайта Gong.bg заради въпросната редакционна намеса. Новината обяви продуцентът на Спортно шоу "Гонг" по Дарик радио Томислав Русев. 

"Забелязахме първите признаци на редакционна намеса, които нашия екип не понася и не е търпял никога. Спортния екип на Дарик радио никога не е търпял и минимална намеса. Благодарности към собственика на радиото, който ни търпи 27 години да говорим каквото си искаме", заяви тогава Томислав Русев.

Томислав Русев, заедно Ники Александров, е създател на марката "Гонг" и дългогодишен водещ на предаването по Дарик, както и създател на спортното радио "Гонг". Тъй като вече не могат да ползват марката "Гонг", предаването им вече се казва "Спортното шоу на Дарик радио". От спортното шоу добавиха, че се прекратява и договорът за влога "Без бутонки".

Нова" държи 70% от акциите на "Нетинфо" (освен 3% на Христов, останалите 27% са собственост на Радосвет Радев). Сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз" са част от сделката, при която фирма на Кирил Домусчиев и брат му Георги купи "Нова броудкастинг груп".

Уволниха Виктория Бехар от Нова тв заради въпроси за Делян Пеевски

Мениджърът „Стратегическо развитие“ на новините в Нова телевизия Виктория Бехар е била освободена от поста си малко повече ...

Днес "Нова" съобщи, че в "Нетинфо" е назначен прокурист. Преди новото ѝ назначение Стефана Здравкова е била директор за България на eMAG, а между 2008 и 2015 г. последователно е била директор "Продажби" на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Професионалната ѝ биография включва още мениджърски позиции в компаниите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria, се казва в съобщението на "Нова", която "ще разчита на нейната експертиза и висок професионализъм за запазване на лидерската позиция на Нетинфо на пазара в България и за постигане на бизнес целите на компанията".

Освен смяната на Христов със Здравкова в медийната група има и друго назначение. Станка Крушарска ще заеме позицията "Финансов директор" на "Нова Броудкастинг груп". Тя е представена като човек с 14 години опит областта на корпоративното банкиране, като последните пет е заемала длъжността директор "Корпоративно банкиране" в банка "Пиреос България", а преди това е работила в "Банка ДСК" и "Хеброс банк".

След като в началото на април телевизията смени собственика си беше освободена Силва Зурева - дългогодишен член на борда на директорите на "Нова телевизия". Последва я Виктория Бехар, която за два месеца заемаше позицията "Стратегическо развитие" на новините и актуалните предавания на телевизията. Според неофициална информация причината Бехар да си тръгне е, че на планьорка попитала новия шеф на новините Миляна Велева за отношенията ѝ депутата от ДПС Делян Пеевски. Това твърди в свой материал "Свободна Европа".

Назначението на Миляна Велева, която е бивш ръководител в ТВ 7 и Канал 3 и сестра на Зинаида Златанова, беше първата промяна на високо ниво в Нова телевизия, след като телевизията беше купена официално от братята Кирил и Георги Домусчиеви на 22 февруари. Велева оглавяваше новините на ТВ 7 в края на периода, в който медията беше под контрола на банкера Цветан Василев – от септември 2013 г. до фалита на КТБ през юни 2014 г. След това Велева стана шеф на новините на Канал 3.

Наскоро "Клуб З" съобщи, че новото ръководство на "Нова телевизия" е предложило на трима разследващи журналисти от медията промяна на трудовите взаимоотношения. Трудовите договори на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов ще бъдат прекратени, като им се предлага да произвеждат продукция, която после да предлагат на телевизията. Бенатова и Николов потвърдиха информацията пред "Клуб З".

Куп журналисти напуснаха сайта Gong.bg, заради "редакционна намеса"

Редактори на сайта Gong.bg обявиха, че напускат сайта и остават да водят само спортното шоу по Дарик радио! Новината обяви продуцентът ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Е, сега, ако не бяхте страхливци, щяхте всички да си подадете оставките в знак на протест срещу мутрите, които са ви собственици. Но съм абсолютно убеден, че няма да го направите. Ще кажете "имаме семейства да храним". Да, но ако чакате да постигнете победа без жертви, значи имате много изкривена представа за света. Всички работещи в Нова Бр. Груп би трябвало да направят същото, но няма. виж още ›› .. затова и сме по последните места по свобода на словото - защото всеки си трае и си топли мястото. Докато всеки е послушен роб, ще ни мачкат всички накуп.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Ники Александров напусна защото директно му казаха да спре да подменя футболната история у нас! Три години нарича хубрида от Микре ЦСКА, е, сега да си сърба попарата да ходи да хленчи на джуджето за работа...
    : 4 !