Новините: Най-важното за деня, 14 април

5109
Новините: Най-важното за деня, 14 април
Снимка: БГНЕС

"Цяло лято ми обясняваха как няма правова държава. Вчера дори се бяха засилили да не допускат победителите на изборите. Отнасяме се с уважение към всички избиратели, но те са много по-малко. Съжалявам, че колегите от ВМРО направиха това, което направиха колегите от Реформаторския блок - явиха се отделно и загубиха". Това каза Бойко Борисов във включване на живо във Facebook.

КОЙ, АКО НЕ БОЙКО БОРИСОВ, ЩЕ Е ПРЕМИЕР?

Бойко Борисов няма да е кандидатът за следващ премиер. Това обяви той днес (14 априм) посещение във Велико Търново. Кого ще предложи ГЕРБ за министър-председател, Борисов не каза. Името му щяло да бъде обявено, след като партията получи мандата за съставяне на правителство.

АНАСТАС СТЕФАНОВ: В ДЕЙСТВИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ТРЯБВА ДА ИМА ДВЕ КЛЮЧОВИ ПОСЛАНИЯ (ВИДЕО)

Досега Слави Трифонов, колкото по-малко се показваше в публичното пространство и оперираше предимно през социалните мрежи, толкова повече печелеше. Сега обаче се очаква той да предложи някакъв ход. Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът от изследователския център "Тренд", Анастас Стефанов.

ПСИХИАТЪРЪТ АКАД. ДРОЗДСТОЙ СТОЯНОВ: ПРЕДСТОИ ЗАСТРАШИТЕЛНА ЕМОЦИОНАЛНА ПАНДЕМИЯ

„Съзнателният съвременен човек е формиран в кръговрата на революции и войни, за да прави избор, а не да регистрира кой е решил да го промени. Онзи или онези, които се борят да отнемат този избор в една антиоруелова приказка, извършват геноцид над свободния човек.“ Това заяви в интервю за БНР акад. проф. Дроздстой Стоянов, психиатър, бивш национален консултант по психиатрия и член на работната група, изготвила Националната стратегия за психичното здраве на нацията.

ПРОФ. КАНТАРДЖИЕВ С НОВИ ДАННИ КОГА И ПРИ КОГО ТОЧНО МОЖЕ ДА ИМА ТРОМБОЗИ ОТ ASTRAZENECA

"Стана една мода – много да се говори за този коронавирус, а то си има и други болести“. Това заяви директорът на Националния център по заразни паразитни болести и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев в сутрешния блок на БНТ.

ИМУНОЛОГ: НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРИ СМЕСВАНЕТО НА РАЗЛИЧНИ ВАКСИНИ

„Не мисля, че е минало времето на векторните ваксини, те са създадени по утвърдена технология.“ Това каза в интервю за БНР проф. д-р Мариана Мурджева, клиничен имунолог и ректор на Медицинския университет в Пловдив. Според нея не може с лека ръка да се отхвърли ползата от тези ваксини.

ЕКСПЕРТИ: ВЪЗМОЖНО Е ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ С ИРНК И В ДРУГ ГРАД

Имунизацията с иРНК ваксина у нас ще е възможна дори и в друг град. Това съобщиха пред "Монитор“ експерти от Министерството на здравеопазването. Оказва се, че макар дозите да се разпределят по региони според бройката на населението, няма изискване имунизациите да се поставят само на местни.

АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ НЕ ИЗКЛЮЧВА ВЕРСИЯТА ПАНДЕМИЯТА ДА Е ЗАПОЧНАЛА СЛЕД ИНЦИДЕНТ В ЛАБОРАТОРИЯ

Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс каза днес, че разузнавателната общност не знае точно кога или как е станало първоначалното предаване на COVID-19, предадоха световните агенции.

ОТВЪД НЕМИСЛИМОТО: ВОЕННИТЕ В САЩ УКРОТЯВАТ НЕ САМО КОРОНАВИРУСА, НО И БЪДЕЩИ НЕГОВИ МУТАЦИИ

Ефективно лечение срещу новия коронавирус SARS-CoV-2, който предизвиква болестта COVID-19, все още няма. Или поне няма за простосмъртните. Но в САЩ вече има разработки, които са на път буквално да елиминират COVID-19. Въпросът е колко точно струва и възможно ли е да стане широкодостъпно.

КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ СВЕТЪТ СЛЕД COVID-19?

Съветът по национално разузнаване на САЩ публикува наскоро своя доклад за глобалните насоки, които ще определят света до 2040 година, съобщи Le Temps.

ОПАСЕНИЯ В САЩ: РУСИЯ И КИТАЙ ВЗЕМАТ ПРЕВЕС

Американският президент Джо Байдън трябва да обедини не само съюзниците си, но и твърде миролюбивите демократи, за да се противопостави на Китай и Русия. Това пише в свой анализ проф. Уолтър Мийд* за The Wall Street Journal, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com