Новините: Най-важното за деня, 2 януари

5522
Новините: Най-важното за деня, 2 януари
Снимка: Правителствена пресслужба

Редакционният екип ви предствя най-важното за деня, 2 януари:

В ДОМОВЕТЕ ЗА СТАРИ ХОРА, 26 ХИЛ. ДУШИ ЩЕ БЪДАТ ВАКСИНИРАНИ

Положихме огромни усилия, за да изпълним всеки поет ангажимент за повишаване на доходите, дори в условията на пандемия. От 1 януари минималната работна заплата е 650 лева, а минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст вече е 300 лв., за което са осигурени 474 млн. лв. От юли всички пенсии ще се осъвременят с 5%. Продължава и подкрепата за бизнеса. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното работно съвещание, което премиерът свика с членове на правителството.

ДОРИ ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ КОРОНАВИРУСА ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ

Дори хората, които са прекарали коронавируса и са изградили антитела, трябва да се ваксинират. Въпросните антитела в организма им не са на достатъчно високо ниво, както ако им бъде поставена ваксина. Това заяви в сутрешния блок на NOVA заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов. Тъй като ваксината е нова и се поставя за първи път, хората трябва да бъдат наблюдавани и след ваксинирането. Трябва да им се правят изследвания през определено време, за да се види какво е нивото на антителата в организма им.

ХАОСЪТ С ВАКСИНИТЕ МОЖЕ ДА СТРУВА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ НА САЩ

САЩ не срещнаха проблем с достигането на 20 милиона случая на коронавирус за разлика от постигането на целта на федералното правителство да бъдат ваксинирани 20 милиона души до края на 2020 г., което се доказа като сериозен проблем, пише британският Guardian. Под три милиона американци са ваксинирани до края на 2020 г. Разпределението на ваксините редовно се описва като "хаос".

БЛИЗО 82 МИЛИОНА СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СВЕТА ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА

Близо 82 милиона са случите на коронавирус в световен мащаб от началото на пандемията, показват данните на Световната здравна организация. Над 55 процента от случаите на заразяване са в Европа, следвана от Северна и Южна Америка и Югоизточна Азия. Броят на потвърдените случаи с коронавирус в Германия се е увеличил за последното денонощие с 12 690 и е достигнал 1 755 351. Това сочат огласени днес данни на Института за заразни болести "Роберт Кох",

ЯВОР ДАЧКОВ: ИМАМЕ ГОЛЯМ МЕДИЕН ИГРАЧ С ВЛАСТОВИ ЦЕНТЪР ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ

„За да се разруши статуквото ГЕРБ - ДПС, трябва тези две партии да останат извън властта. Това означава алтернатива на сегашното положение. Отсреща имаме силна БСП и има шанс да изпревари ГЕРБ. Слави Трифонов - третата политическа сила в момента, вече каза, че няма да се коалира нито с ГЕРБ, нито с ДПС, нито с БСП. Друга сила, която се очертава да е сред водещите, е „Да, България“. В парламента могат да влязат Мая Манолова и „Отровното трио“. Това коментира пред БНР журналистът Явор Дачков. По думите му президентът Румен Радев не е сбъркал, като не е организирал около себе си политически проект.

НЮ ЙОРК ТАЙМС: ТОЙ УСПОКОИ ГАЗА, ПОДПОМОГНА АРАБСКИТЕ ВРЪЗКИ НА ИЗРАЕЛ И ЗАПАЗИ НАДЕЖДАТА ЗА МИР

„Много честен брокер“ и „почтен човек“ – така е представен пред вестник "Ню Йорк Таймс" специалният пратеник на ООН за Близкия Изток Николай Младенов. По време на своето почти 6-годишно пребиваване на поста той работи тихо зад кулисите, за да предотврати „кипеж“ в ивицата Газа, да запази възможността за решаване на конфликта между Израел и Палестина и да постигне подкрепа за израелско-арабското нормализиране на отношенията като предпочитана алтернатива на израелската анексия на територия на Западния бряг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Направиха нови записи на химните на България и Европа

Прогноза за времето - 7 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 6 май 2024 г.

Отиде си председателят на "Обединени земеделци" Петя Ставрева

"Голямото пътуване": Адски задръствания при магистрала "Струма"

Започна Светлата седмица

Добра новина: Събрани са парите за лечението на 11-годишния Дени

На 250 м височина с 600 км/ч: Изтребители МиГ-29 прелетяха над София

За празника на армията: Три самолета МиГ-29 ще прелетят над София

Навръх Великден: Планински спасители помогнаха на румънски турист в Пирин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com