Близо 82 милиона случая на коронавирус в света от началото на пандемията

4074
Близо 82 милиона случая на коронавирус в света от началото на пандемията
Снимка: iStock/Guliver

Близо 82 милиона са случите на коронавирус в световен мащаб от началото на пандемията, показват данните на Световната здравна организация. Над 55 процента от случаите на заразяване са в Европа, следвана от Северна и Южна Америка и Югоизточна Азия.

Броят на потвърдените случаи с коронавирус в Германия се е увеличил за последното денонощие с 12 690 и е достигнал 1 755 351. Това сочат огласени днес данни на Института за заразни болести "Роберт Кох", предаде БНР, като цитира Ройтерс. Починалите с диагноза Covid-19 в страната през изтеклите 24 часа са 336 и общият им брой от началото на пандемията вече възлиза на 33 960

Пандемия или инфодемия: Теории на конспирацията около COVID-19

С настъплението на коронавируса по света светкавично започнаха да се разпространяват всевъзможни теории на конспирациите, свързани с не...

Чехия регистрира 3441 случая на заразяване сза последното денонощие, предаде ТАСС, като се позова на изявление на чешкото министерство на здравеопазването. Общият брой на заразените с вируса в Чехия е вече 735 469. От тях оздравелите са 608 128. Към настоящия момент през лечение преминават 115 514 души, като 5777 от тях са хоспитализирани.

От началото на епидемията в Чехия бяха регистрирани 11 827 смъртни случая от коронавирус. Първият случай на заразяване в Чехия бе регистриран на 1 март миналата година. Оттогава в страната са направени 3 819 827 теста за коронавирус. В Чехия на 27 декември започна кампания за ваксиниране срещу коронавируса. На 5 октомври бе въведен режим на извънредна ситуация, чийто срок изтича на 22 януари. Продължават да действат строги забрани във връзка с вируса, сред които е забраната да се излиза навън през нощта без неотложна необходимост. За нарушителите са предвидени глоби. Максималната сума на глоба за физически лица е 50 хиляди крони (около 1900 евро), а за юридически лица - 3 милиона крони (около 115 хиляди крони). За спазването на ограничителните мерки следи чешката полиция.

Тайландските здравни власти препоръчаха налагането на по-строги ограничения на предприятията и движението на хора в 28 провинции, включително в района на столицата, на фона на нарастването на броя на новозаразените.

Мерките, които трябва да бъдат одобрени от премиера Прают Чан-оча, предвиждат затварянето на някои предприятия и дейности, при които се събират хора, защото те представляват риск от заразяване за обществеността. Те препоръчват на хората в тези провинции да работят от дома си и да избягват ненужни пътувания извън своята провинция. Властите в Банкок вече наредиха затварянето на училищата за две седмици, както и временно затваряне на детските градини, спортните зали, баровете и заведенията за масаж. Днес Тайланд съобщи за 216 нови случая и 1 жертва. Страната успява да задържи броя на жертвите относително нисък от появата на коронавируса миналата година. До средата на декември броят на новите случаи оставаше едноцифрен.

Хаосът с ваксините може да струва стотици хиляди жертви на САЩ

САЩ не срещнаха проблем с достигането на 20 милиона случая на коронавирус за разлика от постигането на целта на федералното правителств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия пак удари Одеса с ракети (ВИДЕО)

Последиците от "руския закон" в Грузия: Жестоки боеве пред парламента (ВИДЕО)

Подпалиха къщата на директора на Rheinmetall: Заради оръжието за Украйна

ATACMS удари руски военен полигон. В Москва се хвалят с пленени западни танкове (ВИДЕО)

Десетки са ранени при инцидент на първомайски парад в Германия

Навръх годишнината от присъединяването в ЕС: Хвърлиха коктейл „Молотов“ по историческа синагога във Варшава (СНИМКА)

Ирландската полиция демонтира мигрантския „град от палатки“ в Дъблин (ВИДЕО)

Руските окупатори в Луганск не дават бебетата от родилните домове, ако родителите нямат руски паспорт

Нападение с нож в училище във Великобритания, има ранени: Арестуваха непълнолетен

Русия не подкрепи резолюцията на ООН за геноцида в Сребреница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа