Новините: Най-важното за деня, 27 март

6203
Новините: Най-важното за деня, 27 март
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 27 март.

МВнР извика посланика на Северна Македония заради клеветническата кампания срещу България

По разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева временно управляващият посолството на Република Северна Македония ще бъде извикан в Министерството на външните работи на Република България, за да му бъдат поискани обяснения дали правителството на РСМ е свързано с клеветническата кампания, водена срещу България от словенския “Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания”. МВнР изразява изключителното си безпокойство от публикациите, че бивши или настоящи съветници на премиера на РСМ участват в ръководството на въпросния институт. На сайта на правителството на РСМ е посочено, че словенската организация има договор с изпълнителната власт в Скопие от 2017 г. до 2020 г., срещу което е получавала 1000 евро месечно.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика постави световен рекорд

Ансамбълът ни по художествена гимнастика постигна рекорден резултат в световната историята на този спорт - съдийска оценка на изпълнението си от 44.150. Никога досега съчетание не е оценявано толкова високо. Ансамбълът ни получи тази оценка за съчетанието си с пет топки и поведе в класирането за многобоя след първия ден на Световната купа по художествена гимнастика в София, предаде БНТ.

Протестна блокада запуши магистрала "Тракия" и "Орлов мост"

Внезапна блокада на магистрала "Тракия". Днес по обяд хиляди пътуващи бяха изненадани, когато разбраха, че са блокирани и не могат да минат тунела "Траянови врата" в посока Пловдив, съобщи кореспондент на bTV. Това се случи, след като колона от около 30 автомобила на "Системата ни убива" спря пред тунела и барикадира пътното съоръжение за около 40 минути.

Ансамбълът на България с титла в многобоя в София

Националният ансамбъл по художествена гимнастика на България спечели титлата в многобоя на Световната купа в София. Още вчера грациите ни, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова и с треньор Весела Димитрова, дадоха сериозна заявка за първото място след страхотно представяне в съчетанието с пет топки, което получи рекордна оценка от 44.150 точки.

ГЕРБ: Снимките на продукти, раздавани от наше име, са фалшификация

Явно предизборната кампания в нейния цивилизован и конструктивен вид свърши, доколкото изобщо е започвала. Това каза в изявление днес Георг Георгиев в централата на ГЕРБ. Поводът – снимки в социалните мрежи на хранителни продукти, раздавани от името на партията, предаде БГНЕС. По думите на Георгиев това е тежка фалшификация. Той поиска да покаже и истината и обърна внимание на използвана същата снимка, като отбеляза, че е с дата 19 декември 2020 г., от инициатива на ГЕРБ в Перник за помощ на социално слаби хора. „Ще ви показа и още една.

Коронавирусът в България: Отново висок брой заразени, близо 3 000 души са оздравели за денонощие

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза ръст като абсолютно число, но намаля леко като процент на положителните проби. 4 129 са новооткритите заразени за 26 март, така те отбелязват ръст със 141 спрямо регистрираните в четвъртък 3 988 случая. Направени са 18 656 теста, т.е. с 831 повече спрямо отчетените предишния ден 17 825 теста. Така процентът на положителни проби на практика намалява - от 22,37 на сто до 22,13%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com