Общонационален протест срещу войната по пътищата

2384
Общонационален протест срещу войната по пътищата

Национален протест срещу убийствата на пътя ще се проведе днес (19 юли) в редица градове в България. Организаторите на шествията събират най-вече роднини и приятели на загинали по българските пътища хора.

"Хората искрено съчувстват на пострадалите и техните близки, но проблемите не се решават. Черната статистика ни залива ежедневно от всички медии и не е случайно, че говорим за война по пътищата. Война, която само за шест месеца от тази година е взела около 300 живота и хиляди ранени.

От началото на годината има смъртен случай на всеки 10 тежки инцидента на пътя

От началото на годината са отчетени 2517 тежки инцидента на пътя и 247 загинали, от които 4 деца. Това заяви шефът на "Пътна полиция" к...

Налагат се символични санкции и виновните скоро отново са на пътя. Но законите се правят за да уредят животът да бъде по-добър и обществото да се развива.

Необходими са европейски стандарти и отговорности и прилагането им.

Ако иска резултати, България може да се поучи от страната с най-безопасните пътища в света

В събота премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите, за да постави въпроса за намаляване на жертвите на п...

Вярваме, че всички ние обединени можем да въздействаме да започне активна работа по създаването на адекватна политика - РАБОТЕЩИ решения в полза на хората", пишат организаторите.

Ето и кои са началните точки в различните градове, където ще се събират участниците в шествията:

София - катедрален храм "Свети Александър Невски", като шествието ще продължи по ул. "Оборище" , бул. "Янко Сакъзов", бул. "Мадрид", бул. "Ботевградско шосе", АМ "Хемус" /път Е79/ до Жерково. На отклонението за село Чурек ще преминем за движението в посока към София, казват организаторите. Митингът ще се проведе до АМ "Хемус", на паркинг при Жерково в посока Варна – София . Начален час на тръгване от София 17:00 часа, преход от 17:00 до 17:45 часа, старт на митинга от 18:00 до 18:30 часа до автомагистрала „ Хемус“ Жерково в посока Варна – София.

Варна – на входа на Морската градина, начален час 17:30 часа.

Бургас – ул. "Транспортан" – пешаходната пътека на Валя, до МОЛ в кв. "Изгрев", начален час 17:30 часа.

Борисов поиска законодателни промени и денонощен контрол на КАТ по пътищата от 1 юни

Правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на...

Пловдив - бул. "Санкт Петербург", от кръстовището с ул. "Лев Толстой" до кръстовището с бул. "Освобождение", начален час 17:30 часа.

Русе – пред община Русе, начален час 17:30 часа.

Мездра – на входа за града от Ботевград, начален час 17:30 часа.

Ориганизатори са Румяна Чобанова, вдовицата на починалия служител на "Автомагистрали" Иван Димитров, който загина след като помагаше при катастрофа на друг автомобил, Ева Попова, репортерът на "Господари на ефира" Борис Касиков, Весела Василева, телевизионният водещ Ники Кънчев, Наталия Ахчийска, Пламен Митев, Анелия Терзиева, Мария Димитрова и Михаил Попов, Делка Палазова,Катя и Трифон Трифонови, Николай Шишков, Светла Горова, Елена Исакова, ресторанти "Годзила", МФК "Спартак", Сдружение "Мрежа за инициативи и решения", "Софийски мотористи", "Обществен съвет за пътна безопасност", колоездачен клуб "Велосити", Клуб-Мото БГ, Фондация „Безопасни улици от Валя”, Гражданска инициатива "За Красна поляна", Съюз "Такси", Сдружение "SOS – ПТП", Гражданско сдружение "Релсов и обществен транспорт", Българска асоциация на пострадалите при катастрофи, Гражданска платформа "Гражданите", бившият депутат и председател на Транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев, експертите Богдан Милчев, Николай Славчев, Антон Попхристов, Владимир Бояджиев, Любомир Карадех. Своята подкрепа дават омбудсманът Мая Манолова, журналистите Светослав Иванов и Антон Хекимян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com