Ограничения в движението заради снеговалежи

22744
Ограничения в движението заради снеговалежи
Снимка: БГНЕС

Заради снеговалежи и заледявания по пътищата, на места са въведени ограничения в движението.

Ограничения имаше по пътя Русе - Бяла, в областите Смолян, Пазарджик, Ловеч. След 11:30 бе отновш възстановено.

Пътищата са проходими при зимни условия

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от АПИ. Пътните настилки са сухи, на места, поради пр...

Към 06.00 часа тази сутрин временно е било преустановено пропускането на пътници и МПС през ГКПП - "Капитан Андреево" на вход и изход. Причината е свързана с технически затруднения в информационната система на съседната на България територия. Временно е ограничено движението по път I-5 Русе - Бяла при разклона за с. Обретеник и Екзарх Йосифово, поради аварирали тежкотоварни автомобили. Два товарни автомобила са се завъртели напречно на пътя I-5 Русе - Бяла при разклона за с. Обретеник и Екзарх Йосифово, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на ОДМВР - Русе. Пътят е затворен. На мястото има техника, която се опитва да издърпа камионите, но тя е недостатъчна и се очаква да дойде още, за да може да издърпат товарните автомобили и да се освободи движението. Няма информация за опашка. На мястото има полиция. Няма пострадали. Камионите са застанали напречно на платното, инцидентът се е случил поради заледен път.

В област Смолян е въведено временно ограничение за движение през проходите Превала, Пампорово и Рожен всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Пампорово и Рожен. След 11:30 ограничението бе свалено.

В Пазарджик бе въведено временно ограничение при движение по път II-37 Батак – Доспат. Всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.

Въведено е ограничение за движение на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Троянски проход.

В Търговище 10 машини извършват частично опесъчаване по пътищата в града. Настилките са мокри, вали слаб дъжд. Времето е облачно. Температурите са от 4 до 6 градуса. Духа умерен източен вятър. Видимостта е добра. Котленският проход е отворен. Опасност от падащи камъни има по пътя Търговище-село Пролаз.

Пътищата в страната са мокри на места

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от АПИ. Пътните настилки са сухи, на места, поради пр...

Във Велико Търново непосредствено след началото на снеговалежа след 09.30 часа, осем специализирани машини разпръскват пясъчно-солна смес и химическият препарат против обледяване „айсмелт”. Целта на извършваното третиране на първоначалната снежна покривка е да образува смес, която не позволява замръзване във вечерните и нощни часове с падането на температурите. Веднага след образуването на снежна покривка ще започне почистването на улиците и пътищата с машините с гребла.

В област Силистра са заснежени пътищата, на места настилките са заледени и се обработват. Най-проблемен е участъкът от км.103 до км.109 по пътя Силистра- Русе, заради заледяване, настилката се опесъчава. 11 машини са работили. Снежната покривка в областта е около 4-5 см. Превалява дъжд, примесен със сняг. Температурата е от минус 1 до 3 градуса. През нощта е оказано съдействие на два ТИР-а, закъсали по пътя Силистра - Русе и на аварирал камион по пътя Окорш - Паисиево - Главиница - Зафирово. Автомобилът се е завъртял на платното. Движението в област Силистра се извършва при зимни условия.

Във връзка със завалялия сняг над София фирмите-оператори, отговорни за зимното почистване на София започнаха да извеждат техниката си, за да бъде в готовност да започне обработки срещу заледяване. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Снегопочистващите машини са в готовност да започнат обработки. Към момента градският транспорт се движи нормално по всички линии. В столичния район „Витоша” са започнали обработки срещу заледяване. Обработени са опасни и стръмни участъци със смеси срещу заледяване. Снеговалежът в планинската част на района е по-силен в сравнение с другите райони. Градският транспорт се движи нормално по всички линии. Шьофьорите да оборудват автомобилите си за движение при зимни условия.

Във Видин слаб сняг продължава да вали. Почистват се и се опесъчават основните пътни артерии във Видин, надлезът на булевард „Панония”. Някои от кварталните улици във Видин все още са непочистени. Тротоарите на улиците са почти непроходими в града, части от тях се почистват от собственици на магазини и заведения.

Оранжев и жълт код за силен вятър, обилен дъжд и за сняг са обявени в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН. Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен в областите-Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Времето е опасно, ще се образува снежна покривка 15-25 см. Ще духа силен източен вятър, ще има виелици и навявания. Оранжев код за силен вятър и валежи е обявен в областите-Добрич, Варна и Бургас. Времето е опасно, ще духа източен вятър със скорост до 25-30 м/сек. Вълнение на морето 5-6 бала. Ще вали дъжд, количества - до 15-20 л/кв.м. Жълт код за сняг е обявен в областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян. Времето е потенциално опасно, ще се образува снежна покривка 10-15 см. Жълт код за силни валежи е обявен в областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Времето е потенциално опасно, преди обяд ще вали дъжд, след обяд и привечер ще преминава в сняг, с образуване на снежна покривка, до полунощ около 10 см.

Тютюнопроизводителите от Гоце Делчев нямали разрешение за блокиране на пътя за Гърция

Тютюнопроизводителите от Гоце Делчев нямат разрешение за блокиране на пътя за Гърция. Това каза за Радио "Фокус"- Пирин дежурният полиц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com