Патриарх Неофит: Хиляди се нуждаят от грижа и любов

15090
Патриарх Неофит: Хиляди се нуждаят от грижа и любов
Снимка: БГНЕС

В специално празнично обръщение от ефира на Дарик Радио към българите, патриарх Неофит призова да осъзнаем, че хиляди се нуждаят от грижа и любов. 

„В хилядолетната история на България ние многократно сме се убеждавали, че и при най-сложните и безнадеждни обстоятелства, ако се обърнем към Бога и на него възложим своето упование, можем да преодолеем трудностите и да излезем с достойнство и от най-тежките изпитания. В светите Рождественски дни с особена сила да осъзнаем, че около нас хиляди наши братя и сестри се нуждаят от грижа, от съчувствие и най-вече от любов. Честито Рождество Христово, благословена и мирна 2014 година!”, заяви патриархът.

Григор Димитров, Кубрат Пулев и Патриарх Неофит номинирани за "Мъж на годината 2013"

Тенисистът Григор Димитров, боксьорът Кубрат Пулев и Патриарх Неофит са номинираните за "Мъж на годината 2013". Имената им, изброени ...

Тази вечер дядо Неофит ще води празничното вечерно богослужение, което започва в 18.00 часа в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски".

Своята първа литургия отслужи тази сутрин новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

Въдвореният в понеделник владика посрещнат тържествено в храма. Днешната литургия е по-особена, защото съчетава в едно сутрешна, вечерна и света Василиева литургия.

На богослужението присъстваха свещеници от цялата епархия, представители на местната власт и много миряни, като след края му бяха прочетени приветствени слова.

Патриарх Неофит: Българските войници са проявявали чудеса от храброст

Българският патриарх Неофит отслужи панихида в памет на загиналите български воини във Военния мавзолей-костница на Централните софийск...

До неделя митрополит Йоан ще отслужи литургии и в останалите духовни околии в епархията - Шумен, Търговище, Провадия и Добрич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество