Плажът "Река Вая" в Иракли и още един по Южното Черноморие са без нарушения

19467
Плажът "Река Вая" в Иракли и още един по Южното Черноморие са без нарушения

Само две плажни ивици по Южното Черноморие са изрядни и без никакви забележки, установи проверка на областна администрация.

Отличниците са плаж "Река Вая" в местността Иракли и "Василико" в Царево. Концесионерите им са изпълнили стриктно всички изисквания по закона и включените в концесионните им договори клаузи.

Варненските спасители искат плажна полиция

Градските плажове във Варна вече се пръскат по шевовете, което увеличава натоварването на спасителите, съобщава Topnovini.bg. Нежелание...

Експертната комисия е проверила общо 13 плажа, които са отдадени под наем от областния управител на област Бургас. За разлика от други години, този сезон нарушенията, констатирани са значително по-малко, обобщават от комисията, предаде Стандарт нюз.

Инспекторите са обходили плажните ивици в рамките на две седмици и са издали предписания за отстраняване на пропуските в рамките на две седмици. Резултатите показват, че всички проверени плажове са осигурили спасителна дейност, извършено е почистване и обезпаразитяване. Изключение са местата без организирани медицински пунктове и без назначени медицински лица, както и тези, които не са осигурили 50% - та свободна зона. Нарушенията са свързани основно с назначаването на по-малко спасители от необходимия минимум. На някои от ивиците пък е установено, че нямат необходимия бржой спасителни постове от задължителните по съгласуваната от МРРБ програма за водноспасителна дейност. Другите нередности са недостатъчен брой кошчета за отпадъци, липса на указателни табели за качеството на водата, липсващо оборудване на някои от спасителните лодки и постове.

След изтичане на 14-дневния срок, даден на наемателите, комисията ще обходи отново всички плажове. Ако се окаже, че спуснатите предписания не са изпълнени, ще бъдат налагани санкции.

За първи път това лято с разпореждане на областния управител Вълчо Чолаков проверките по плажните ивици ще бъдат повече от два пъти.

Морската вода тази година е по-чиста, твърдят екоинспектори

Тази година морската вода по българското крайбрежие като цяло е много по-чиста, отколкото беше миналата година. Тогава заради обилните ...

На сайта на Областна администрация Бургас е посочен и денонощен телефон, на който гражданите могат да подават сигнали за констатирани нередности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com