Потресаващо: Работници залагат венчални халки за хляб!

8584
Потресаващо: Работници залагат венчални халки за хляб!
В държавното дружество "Строителство и възстановяване" заплати няма по седем месеца

В държавното дружество "Строителство и възстановяване" в Стара Загора от месеци насам са без заплати. Работници разказват, че са принудени да залагат венчалните си халки, за да имат пари за хляб, предаде БГНЕС.

"Не съм получавал заплата за седем пълни месеца и за един частично", заяви един от работниците в държавното предприятие Румен Запрянов, който въпреки неизплащането на възнагражденията, продължава да ходи на работа.

Бедността в България е нараснала с 2%

Изследване на Световната банка и институт "Отворено общество" показва, че от февруари 2010-та до 2011-та година бедността в България ...

"Това ще рече от юли до декември 2011 година и за януари 2012 година. Вече нямам отговор на въпроса с какво ще живея, имаме сметки, кредити. Нетърпимо е", каза Запрянов. Той разказа, че от Инспекцията по труда, където подавал сигнали, са го наплашили, че "това било самоотлъчва". Хората са отчаяни и настояват Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е принципал на дружеството, да вземе отношение към проблема им. От Нова година предприятието е с едноличен акционер МРРБ и работниците искат да си получат заплатите за изработеното от тях, каза още Румен Запрянов.

Друг работник на "Строителство и възстановяване" Божин Божинов пък не е получавал заплата от 9 месеца.

"Имам да вземам за 9 месеца пари, за 9 месеца не съм взел една стотинка", каза Божинов. Работниците са принудени да ходят на работа, в противен случай ще се изпари и минималния шанс някога да получат изработеното досега, обясняват работниците без заплати.

Ситуацията те описват с думите "плачевно състояние, избиващо на лудост". Иван Стойчев пък бил принуден да продаде венчалната халка, за да нахрани семейството си. "Пръстенът отиде на жената, халката сватбената я заложих, за да има за хляб", заяви Стойчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com