Предимно играчки и сувенири ще се подаряват за Коледа, сочи статистика

2610
Предимно играчки и сувенири ще се подаряват за Коледа, сочи статистика
Снимка: iStock/Guliver

Над 70 на 100 от потребителите, които пазаруват за Коледа онлайн, ще подарят играчки и сувенири, пише "Труд". Според изданието, най-преглеждани през последния месец в интернет са обявите за продажба на игрови конзоли. Статистиката показва, че потребителите са склонни да дадат до 400 лева за такава игра. Сред най-търсените предложения са и тези, за мобилни телефони с цена до 820 лева.

Интересен факт е, че на челните места в първенството попадат и кухненските ножове. Те са в топ 5 класацията за стоки до 20 лева. За сравнение, като подарък за Коледа през 2018 г. най-купуваните играчки за деца са били занимателните и образователни игри. Преди коледните празници миналата година са се харчили пари и за тротинетки и велосипеди. А година по-рано най-търсени са били радиоуправляемите играчки.

Кои са най-предпочитаните коледни подаръци за деца през 2019 година?

Наближават най-светлите и весели празници в годината. Настъпва истинско коледно настроение и е съвсем нормално, то да ни донесе и онази...

По повод традиционното по-засилено пазаруване по време на коледните и новогодишни празници от Национална асоциация за защита на потребителите припомнят няколко основни права, с цел да се предпазят хората от измами. Такова, например е, че купувачите имат право на обезщетение за закъсняла пратка.

“Изпадайки в невъзможност да изпълни поетите ангажименти към своите потребители, продавачът ги е подвел, т.е. нанесъл им е материални и нематериални вреди. Подобна практика би следвало да бъде санкционирана от контролния орган, като нелоялна”, коментира пред “Труд” председателят на Националната асоциация за защита на потребителите Стоил Алипиев.

Специално за празниците пък Министерството на туризма също излезе със съвети. Например - да проверим какъв е статутът на туроператора ни, ако ползваме такъв за предстояща ваканция. При възможност редно е да бъде посетен офиса на туроператора и на място клиентите да запознаят с документите за дейността му според изискванията на Закона за туризма, които са публични. При възможност редно е да бъде посетен офиса на туроператора и на място клиентите да запознаят с документите за дейността му според изискванията на Закона за туризма, които са публични.

Министерството поддържа на сайта си горещ телефон за сигнали за нередности по Закона за туризма – номерът е 02/90 46 895. На сайта е обявена и горещата линия на потребителите. Поместена е също подробна информация какво трябва да знаете, преди да предприемете организирано туристическо пътуване до желана от вас - вижте ТУК!

5 оригинални начина за опаковане на коледни подаръци

Колкото и невероятни подаръци да сте купили на любимите си хора, ако не сте ги опаковали ефектно, празничното настроение няма да е пълн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com