Да помогнем на детето да направа своята украса за Коледа

13502
Да помогнем на детето да направа своята украса за Коледа
Снимка: ИКЕА

Коледният сезон официално дойде! А всички знаем какво означава това – много топлина, споделеност, усмивки и радост за най-малките. С ръка на сърцето можем да кажем, че трепетното очакване на празника е точно толкова емоционално, колкото и самото посрещане на Коледа. А когато имате деца, коледната еуфория със сигурност ще ви завладее много по-рано. Затова днес ще ви дадем няколко идеи как да превърнете семейните уикенди в истинска коледна работилничка за най-малките, помагайки им да направят своя собствена украса.

1. Снежинки от хартия

Вероятно пазите топли спомени от детските си години, когато на почит бяха ръчно изработените гирлянди от пуканки и сушени плодове, снежинките от бели листа хартия и памукът вместо изкуствен сняг. Върнете времето назад, помагайки на своя малчуган да развихри въображението си. Можете да вземете и няколко картонени чинии, върху които да рисувате елхи, снежни човеци, дядо Коледа и каквото друго се сетите.

2. Дядо Коледа с голяма шапка

Истинско предизвикателство по сръчност и за мама, и за малкия помощник. Тук ще трябва да импровизирате с платове и материали, но сме сигурни, че с много любов вашият плюшен добър старец ще бъде вълшебен! Най-важното е да намерите червен плат за шапката, а пълнежът може да е от памук, пух от стара възглавница, силиконови топченца и каквото още се сетите. Усъвършенствайте шивашките си умения, а в краен случай използвайте пистолет за горещ силикон. Ако пък не успеете да си измайсторите сами, можете да си купите сладурски Дядо Коледа от ИКЕА (на снимката).

3. Адвент календар, "маскиран" като украшение за елха

Чудите се как да направите чакането до Коледа по-забавно? С коледен календар, разбира се! Вариантите за подобен тип изработка са наистина много – джобчета от филц, пълни с лакомства за всеки ден от месеца; с пликове за картички, в които да поставени малки писма от името на дядо Коледа, в които той пише за дългия си път от Лапландия; с кибритени кутийки, подредени като елха. За тази година ние се спряхме на вариант, в който адвент календарът всъщност влиза в ролята на играчки на елха - моделът се казва VINTERFEST и можете да го намерите в ИКЕА.

4. Коледни къщички от картон

Малки и симпатични, кибритените кутийки могат да ви вдъхновят да създадете забавни и уникални играчки. Можете да направите цяло коледно селце от миниатюрни къщички, а ако искате по-големи по размер, използвайте кутии за подарък в различни големина и цвят.

5. Камбани от саксии

Ако искате да внесете още повече уют и коледно настроение, то на помощ ще ви дойдат коледните камбанки. В случай, че нямате стари саксии, които да пребоядисате, винаги можете да си вземете две червени кашпи, които дори ще ви влязат в употреба след коледните празници. Добавите няколко топки за елха в златно и воала!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com