През 2012 г. НЗОК ще осигури достатъчно направления

3015
През 2012 г. НЗОК ще осигури достатъчно направления

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отчете за първи път, че през 2011 г. няма напрежение сред пациентите и недоволство от страна на лекарите, свързано с липса на достатъчно направления, съобщиха от касата.

С 225 202 бяха увеличени направленията за консултация със специалист през 2011 г., спрямо 2010 г. Значително повече бяха и средствата, които НЗОК разпредели за медико-диагностични изследвания. При тях увеличението беше с 25%, което представлява 15 036 155 лв.

Увеличаването на направленията стана възможно с прилагането на нова по-гъвкава методика, по която те се разпределят. Това даде възможност на повече пациенти да се възползват от специализирана помощ и изследвания и внесе стабилност и спокойствие в здравната система.

Ръководството на НЗОК гарантира, че и през 2012 г. пациентите ще могат да се консултират със специалист или да си направят необходимите изследвания, когато имат нужда от това. За целта средствата за специализирана медицинска помощ и изследвания ще бъдат разпределени по най-справедлив и ефективен начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com