Протестите: Ден 32 – Да защитим демокрацията (НА ЖИВО)

7365
Протестите: Ден 32 – Да защитим демокрацията (НА ЖИВО)
Снимка: БГНЕС

Започна поредният антиправителствен протест в София. Той се провежда под мотото „Да защитим демокрацията“.

Трите възлови кръстовища при Орлов мост, Софийския университет и на площад „Независимост“, остават блокирани. Протестиращите очакваха в ранните часове на деня полицията да премахне палатковите лагери, но до момента барикадите остават. Протестиращите искат оставките на правителството и на главния прокурор.

Борисов наредил на полицията да не използва сила срещу протестиращи?

Срещу протестиращите да не бъде използвана никаква сила, а действията на полицията да се сведат само до охрана на реда. Това е наредил ...

След 20 часа събралите се протестиращи отново обстреляха сградата на Министерски съвет с яйца и домати. Това се превърна в обичайна практика като заради замерянето днес фасадата на правителствената сграда беше старателно почистена.

Всяка вечер се издават разпоредби да се разрушат нашите палаткови лагери. Няма да стане. Ако го направят, тогава ще се върнем като цунами и ще ги пометем всичките, каза от трибуната на протеста пред президентството Велислав Минеков. Внимавайте, това са мръсници и са способни на всичко, за да запазят властта си, добави Минеков. Краят на речта му бе последван от мощни възгласи „Оставка“.

„Отровното трио“ се оплака, че полицията днес им е съставила протоколи по време на автошествията им към Калотина и ГКПП-Кулата, затова ще задръстваха главните пътища.

Омръзна ми от партии, които се разхождат напред назад и обясняват: ти си от моите, ти не си!, Не, не успяха да ни разделят, заедно сме. Не искам да слушам, че политиката била мръсна работа, а ние по-добре да не гласуваме. 31 дена се занимаваме с политика на този площад и на всички площади в Европа, Нова Зеландия, Австралия и др. Всички се занимаваме с политика, иначе само те се занимават с това, добави Арман Бабикян.

Протестиращи блокираха за повече от час Прохода на републиката (ВИДЕО)

Протестиращи блокираха Прохода на републиката. Това става ясно от видео, публикувано на Facebook страницата на Отровното трио. От кадр...

Политиката не е мръсна работа, мръсна е само, когато я вършат мръсни хора. Политиката е професия за морални хора, които са решили да отделят 4 години или повече от живота си и да не се занимават със собствения си бизнес, пенсия, а работят за хората. Това е политика, каза още Бабикян.

Моля част от вас да се върнем към Министерски съвет и СУ след шествието до палатковите лагери, за да има достатъчно хора навсякъде. Те са дошли и ние ги чакаме. Борисов казва да не ни нападат палатките, но те ще ги нападнат, каза Бабикян, след което множеството се отправи на 32-рото си шествие към Орлов мост.

Протестиращите запалиха факли на Орлов мост и скандираха „Оставка“. Те очакваха в ранните часове на деня полицията да премахне палатковите лагери, но барикадите няма да се пипат по разпореждане на Борисов. Инициаторите на протестите от Отровното трио обявиха, че ще останат до сутринта на блокираните кръстовища, за да помогнат при евентуална полицейска акция по премахването на барикадите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...