Психиатър: Уважаеми сънародници, човекът е социално животно

1933
Психиатър: Уважаеми сънародници, човекът е социално животно
Снимка: Личен архив

"Днес, докато се чудя кой информационен канал да пусна, така че да не виждам бивши и настоящи министри, които уж не правят вече кампания /защото тя официално започва на 04.03/, преглеждам новините в социалната мрежа.

Занемявам от поредната поляризация по повод отварянето на заведенията - от възторг до обиди към хората, които са изразили радост от този простичък факт. Изрази от рода на "не се наядохте", "какво ще ви стане ако не плюскате", "в гробищата няма да имате нужда от плюскане и кръчми" и т.н. изобилстват. Та, по този повод реших да драсна някой и друг ред.

Доктор Гълъбова: Отварят заведенията, а забраняват мероприятията на Шипка - посланията са противоречиви

Отварят заведенията, а забраняват мероприятията на Шипка… Хората се объркват. Този коментар направи в ефира на bTV психиатърът д...

Уважаеми сънародници, човекът е социално животно /Е. Арансън има цяла книга по въпроса/. Няма нищо укоримо в желанието на хората да общуват в приятна обстановка. Това не е престъпление и спрете да хулите хората, които искат точно по този начин да общуват", пише психиатърът Цветеслава Гълъбова в социалната мрежа Фейсбук.

"Това не ги прави нечетящи, неходещи на театър и слушащи само презряната от всички изтънчени български умове чалга. Да, разходките в планината са също форма на общуване, както и ходенето в заведение, както и посещаването на културни мероприятия, както и четенето на книги. Спрете с тези плювки и приказки колко е важно здравето.Да, то е най-важното.

И под секрет ще ви кажа, че НЯМА ЗДРАВЕ БЕЗ ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ! Това не съм го измислила аз, а СЗО. И тук няма как да не се съглася с тази организация. Както и с професионалния си опит - повече от 27 години. За нашето психично здраве СОЦИАЛНОСТТА е най-важна. А социалността се базира на ОБЩУВАНЕ!!!! Което е различно, поне за мен, от комуникация.

Комуникираме си в мрежите, но това не заменя ОБЩУВАНЕТО. И хората, които изразяват публично нуждите си от задоволяване на тази изключително човешка потребност да си НА ЖИВО с друго човешко същество, не са идиоти, нито са убийци на лекари и учители, или пък на възрастните хора.

Как пандемията срина психическото здраве на родителите

Новата учебна година едва започна и много родители споделят, че вече са изтощени. Отново - учебници, раници, приготвяне на обяд за учил...

Не вменявайте чувство за вина с вашата изключителност на извънземни марсоиди, които ще си седят у дома до второто пришествие. И това, което написах току-що, не ме прави по никакъв начин недисциплиниран или безотговорен човек, нито антиваксър или плоскоземец. Просто означава само едно - че ползвам главата си за мислене. Всяко залитане в някоя крайност е изключително вредно. И запомнете - НЯМА ЗДРАВЕ БЕЗ ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ!!!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com