Пътищата в страната са проходими

6600
Пътищата в страната са проходими
Снимка: БГНЕС

Временната организация в движението на МПС над 12 т, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за дните петък /от 18.00 до 21.00 часа/ и неделя /от 14.00 до 20.00 часа/ е в сила до 15 септември т. г. Ограничено е движението по следните пътища:

- автомагистралите, с изключение на участъка Харманли-ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“;
- път I-4;
- път I-9 Дуранкулак-Варна;
- път II-86 Пловдив-Смолян;
- път II-19 Симитли-Гоце Делчев;
- път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007;

В дните петък /от 18.00 до 21.00 часа/ и неделя /от 14.00 до 20.00 часа/ е ограничено движението за МПС над 12 тона по следните пътни участъци:

- път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;
- път I-1 етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север-ГКПП „Кулата”;
- път I-5 Русе-Велико Търново;
- път I-8 Пловдив-Харманли;
- път I-9 Варна-Бургас;
- път II-99 Бургас-Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Състояние на автомагистралите

АМ „Тракия:
Област Пазарджик: Във връзка с извършване на авариен ремонт на дилатационна фуга на км 61+400, в посока Бургас-София, се затварят активна и аварийна лента за движение. Движението се извършва по изпреварващата лента.
Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин:
посока Бургас-София: затворена е за движение аварийната лента; движението се извършва в изпреварваща и активна/интензивна лента; въведено ограничение на скоростта: 60 км/ч;
посока София-Бургас от км 83+000 до км 84+000. Затварят се активна /интензивна/ и аварийна лента за движение. Движението се извършва по изпреварващата лента; на км 83+00 посока Бургас - ремонтни дейности в асфалтовата настилка. Затваря се активната и аварийната лента за движение. Движението се извършва по изпреварващата лента.

АМ „Хемус”:
Област София: ОПУ София препоръчва в предпразничните дни и в последния празничен ден, пътуващите в посока Враца, Монтана и Видин, да ползват път ІІ-16 /(Мездра-Ботевград)-Ребърково-Елисейна-Своге-ок.п.София/ и път ІІ-81 /ок.п.София-Петрохан-о.п.Берковица-Благово-о.п.Монтана-Лом/; във връзка с извършващите се ремонтно-възстановителни работи на дилатационни фуги на виадукти при км 26+884 и при км 27+500 – ляво платно от км 26+290 до км 28+515 се въвежда ВОБД до 13.10.2014 г. посока София-Варна. Движението се осъществява двупосочно в дясното платно както следва:
- в работните дни на седмицата от 11 часа на първия работен ден до 13 часа на последния работен ден се обособяват две ленти за движение в посока София и една лента за движение в посока Варна.

АМ „Люлин”:
Област София: Поради извършване на аварийно-ремонтни работи е ограничено движението на МПС в активна дясна лента на първи тунел в посока София-Перник. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента; ограничено е движението на МПС в активна дясна лента в лявата тръба на първи тунел посока Перник-София поради извършване на аварийно-ремонтни работи. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента; поради извършване на аварийно-ремонтни работи в дясна тръба на трети тунел посока София-Перник се ограничава движението на МПС в изпреварващата лента, като движението на МПС се пренасочва в активната лента; До 26.08.2014 г. в светлата част на деня, ще се извършват аварийно-ремонтни работи на км 15+700 в ляво платно посока Перник-София. Стеснение на активната лента без да се спира движението.

АМ „Марица”:
Въведен е във временна експлоатация и е отворен за движение участъкът от км 111+980 до км 117+345.10 /от Етапна връзка Генералово до ГКПП „Капитан Андреево”/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com