Ремонти по пътищата

9400
Ремонти по пътищата
Снимка: БГНЕС

Ремонтни дейности се извършват по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин", това съобщиха от Ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура". Ремонтните дейности са както следва:

АМ „Тракия”: До 16.05.2014 г. в участъка от км 210+100 до км 325+280 от Стара Загора до Карнобат специална машина извършва тестови изследвания на носимоспособността на пътната конструкция. Тестовете се извършват между 8 ч. и 17 ч. до 16 май (петък) по цялата дължина на обекта в двете посоки на движение. Дефлектографът се движи със средна скорост от 30 км/ч, а на всеки 286 м спира за около 2 минути за отчет. Широчината на машината е една пътна лента /дясна активна лента/. В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването се ограничава на 90 км/ч.
Агенция „Пътна инфраструктура“ прeпоръчва на шофьорите, пътуващи от Стара Загора към Карнобат и обратно, да карат внимателно и да спазват въведената временна организация на движението.

Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север (при км 126+200) - по път II – 64 - околовръстен път гр. Карлово - път I-6 към София. В обхвата на виадукта при км 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София. Затваря се за движение платното в посока София – Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока от Бургас към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път III-8402 към село Церово. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни; Въвежда се ограничение на скоростта на движение по АМ „Тракия” от км 63+000 до км 90+000 от 140 км/ч на 120 км/ч.;
Алтернативен маршрут:
- В посока София - Пловдив:
АМ „Тракия“ при пътен възел „Мирово“ - по главен път I-8 София – Пловдив, през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел „Церово“ и включване в АМ „Тракия“.
- В посока Пловдив – София:

Състояние на пътната мрежа

Ремонтни дейности се извършват по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин", съобщиха от Ситуационния център на Агенция "Пътна инфра...

АМ „Тракия” при пътен възел „Церово“ по път III-8402 Септември - Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. От гр. Септември по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел „Мирово“ и включване в АМ „Тракия“; на виадукта при км 67+027 в двете посоки се ограничава скоростта на 60 км/час; на км 89+700 в посока Пловдив се затваря активна /интензивна/ лента за движение. Движението ще се извършва в изпреварващата лента поради частични ремонти в асфалтовата настилка;
въвежда се ВОБД като се затваря аварийна лента в участъка от км 102+380 до км 102+652 в посока София. Движението се извършва по интензивна и изпреварваща лента поради частични ремонти в асфалтовата настилка на 15.05.2014 г. и 16.05.2014 г.;
въвежда се ВОБД като се затваря аварийна лента в участъка от км 105+626 до км 105+900 посока Бургас. Движението се извършва в интензивна и изпреварваща лента поради частични ремонти в асфалтовата настилка на 15.05.2014 г.
област Пловдив: посока от Бургас за София движението на тежкотоварни МПС с маса над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) се отбива при гр.Пловдив, п.в. Север на км 126+200 по път ІІ-64 до околовръстен път на гр.Карлово и се пренасочва по път І-6 към София до 31.05.2014 г.; област Стара Загора: на 15.05.2014 г. ще се извършва рязане на храсти в средноразделителната ивица в участъка от км 163+500 до км 164+000. По време на работата движението ще се пренасочва от изпреварващата в активната лента. Движение с повишено внимание.

АМ „Хемус“:
Област София: Въвежда се от временна организация и безопасност на движението за обект: „Изпълнение втори етап на ремонтно-възстановителни работи на виадукт „Бебреш” при км 30+874 /дясно платно/. Движението на МПС се извършва двупосочно в лявото платно. Ремонтно-възстановителните работи по втория етап следва да приключат до 01.08.2014 г.; ОПУ София препоръчва в предпразничните дни и в последния празничен ден, пътуващите в посока Враца, Монтана, Видин с цел да избегнат евентуалното задръстване в този магистрален участък да ползват път ІІ-16 /(Мездра- Ботевград) – Ребърково- Елисейна- Своге- ок.п. София/ и път ІІ-81 /ок.п.София - Петрохан-о.п. Берковица-Благово-о.п. Монтана-Лом /; поради аварийни ремонтни работи в дясната тръба /посока София- Варна/ на тунел „Топли дол” до 22.05.2014 г. ще бъде въвеждана временна организация на движението за светлата част на денонощието. За целта в района на тунела ежедневно движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и пренасочвано в съседната; виадукт „Елешница”, неотложен авариен ремонт на км 6+900-ляво платно /посока Варна-София/ без спиране на движението на МПС. Движението се насочва в една от свободните ленти до 25.05.2014 г.

АМ „Люлин”:
Поради извършване на аварийно-ремонтни работи е ограничено движението на МПС в активна дясна лента на първи тунел в посока София - Перник. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация; е ограничено движението на МПС в активна дясна лента в лявата тръба на първи тунел посока Перник–София поради извършване на аварийно-ремонтни работи. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация; поради извършване на аварийно-ремонтни работи в дясна тръба на трети тунел посока София-Перник се ограничава движението на МПС в изпреварващата лента, като движението на МПС се пренасочва в активната лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация.

 

 

 

Безработни от Разлог ще поддръжат общинската пътна мрежа

Общо 21 безработни от Разлог са наети за поддръжка на общинската пътна мрежа, съобщиха от общинската управа. Тази възможност се предо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com