Скандалите около избора за Варненски митрополит придобиха сексуален оттенък

46761
Скандалите около избора за Варненски митрополит придобиха сексуален оттенък
Снимка: БГНЕС

Изборът на нов Варненски и Великопреславски митрополит на мястото на починалия през лятото дядо Кирил се превръща в истинска сага, гарнирана с много скандали.

Поредният е свързан с името на един от двамата кандидати за мястото – епископ Борис. Оказа се, че късно снощи в YouTube е било пуснато клипче със секс оргия между свещеник и монахини. В клипчето се е твърдяло, че участва дядо Борис заедно с икономката на Бачковския манастир Румяна и още три монахини. Видеото обаче е било свалено моментално заради сексуалните сцени в него.

Прокуратурата прави втора експертиза на смъртта на митрополит Кирил

Втора експертиза на тялото на митрополит Кирил е поискала Варненската прокуратура. Тя трябва да бъде изготвена до няколко дни, съобщава...

Отец Димитър Амбарев обаче смята, материалът е чиста проба компромат. Пред Нова телевизия той бе категоричен, че нито мъжът е дядо Борис, нито жените са монахини. Според него причината за анонимно разпространените кадри е уронване на престижа на Бачковския епископ преди избора за Варненски митрополит.

"Бих се заклел, че това не е Борис. Тези жени не са облечени в монашески дрехи. Освен това монахините не носят бижута. Става въпрос за омаскаряване преди вота", отсече Амбарев.

Не на това мнение обаче е бившият директор на Дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет Иван Желев. Той смята, че епископ Борис сам е заснел клипчето, но то "някак е изтекло", стана ясно в "Седмицата" на Дарик. Според Желев в клипа всъщност "главна роля" имала омъжена жена, защото се било чувало, че казвала, че ако мъжът ѝ разбере, "щял да я утрепе".

Иван Желев отговаряше за вероизповеданията при правителствата на НДСВ и Тройната коалиция, като тогава стана ясно, че е бил агент на Държавна сигурност с кодово име "Ангелов".

Първият вот за нов Варненски и Великопреславски митрополит беше касиран заради подозренията и твърденията, че е нагласен с купуване на гласове. Тогава най-много гласове събраха отец Борис и епископ Игнатий. Възможно е обаче да има касиране и на втория вот, който трябва да се проведе утре, 15 декември.

Оттегля ли се епископ Игнатий от битката за владика на Варна?

Ще се оттегли ли от надпреварата за мястото на Варненски митрополит един от основните кандидати  - Проватският епископ Игнатий? С...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com