Туроператорите в Германия анулираха почивките до България за май и юни

2259
Туроператорите в Германия анулираха почивките до България за май и юни
Снимка: iStock

Германските туроператори анулираха почивките до България за началото на летния сезон през май и юни. Това обявиха представителите на компаниите у нас по време на започналия днес Черноморски туристически форум, който се провежда онлайн в рамките на HOLIDAY&SPA EXPO Virtual Show SUMMER EDITION, съобщи travelnews.bg.

„Всички пътувания за май и юни до България са анулирани и пренасочени от германския туроператор DER Touristik“, заяви Калин Сутев, управител на Дестинейшън Туристик Сървисис, представител на DER Touristik в България, в която група влиза и туроператорът ITS. Чартърната авиокомпания „Бългериън ер чартър“ също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Наскоро това сториха и британските туроператори, както съобщи TravelNews.

Гърция: Туризмът стартира на 15 май

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис представи днес трите точки от плана на правителството за постепенно излизане от карантината. Те ...

Причините за анулираните почивки са, че България се намира в тъмночервената зона на германския Институт „Роберт Кох“ като високо рискови страни с разпространение на CОVID-19. Отделно няма ясен сигнал от здравните власти как ще се влиза в страната през летния сезон, каза Сутев. За немския пазар ни крепи възможността за last minute програми за юли, август и септември ако успеем да излезем от червената зона до средата на май. За тогава са очакванията и за големите обеми, допълни той.

Проучване на DER Touristik сред германските туристически бюра показва, че България не е в топ 10 на дестинациите за пътувания през това лято. Основните са за почивки във вътрешността на Германия, Австрия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Гърция, Кипър, Италия и Хърватия.

Записванията в Германия и на другите пазари за българското Черноморие са в застой, обяви Нина Чамова, генерален мениджър на „Сънтурс“, която е представител на германския туроператор Alltours, полския Rainbow и словашкия Globtour за България. Според нея Гърция, Турция и Кипър се рекламират много добре като безопасни дестинации. Докато България няма никаква реклама в тази посока.

Иван Грошев, управител на МТС България посочи, че голяма част от записванията отиват към 2022 г. и повече гледат към следващия, а не предстоящия сезон. Компанията е представител на германския туроператор FTI, британския Jet2Holidays и руския „Coral“. Грошев не вижда отварянето на руския пазар и тази година. Британският концерн вече отложи програмата си за 24 юни и анулира всички почивки за началото на сезона. Грошев очаква България да попадне в жълтия коридор във Великобритания, което означава да не е сред безопасните дестинации за пътувания през лятото.

Черна гора отваря границите без PCR тест за гражданите на няколко страни

С оглед предстоящия летен сезон Черна гора отваря границите си за гражданите на Руската федерация, Беларус, Украйна и Северна Македония...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 2 май, 2024 година

Добре или зле: 49,7% от българите имат доверие в църквата

Прогноза за времето - 3 май 2024 г. (петък)

Доц. Светлана Божилова: Пропагандата се скри зад „свободата на словото“ и цензурата (ВИДЕО)

Пак ремонти по "Хемус": Променено е движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

Времето утре - 3 май 2024 г.

Първата в света хранилка за животни с изкуствен интелект създадоха наши ученици

Оранжев код за валежи в 7 области в петък

ДНК анализът е готов: Велико Минков ли е бащата на малкото дете на Габриела Славова

АКФ алармира за лобизъм в част от спрените от ветото промени в Закона за инвестициите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com