В армията недоволстват, защото Ненчев дава коледни бонуси само на офицери

6610
В армията недоволстват, защото Ненчев дава коледни бонуси само на офицери
Снимка: БГНЕС

Голямо недоволство назрява сред по-ниските чинове в армията заради решението на военния министър Николай Ненчев да се дадат коледни бонуси само на офицерите, информира в. "Труд".

Ще бъдат раздадени общо 200 000 лева, като командирите сами ще преценяват на кой офицер да дадат допълнително по 250 лева. Самият Ненчев ще даде бонуси на част от хората в политическия си кабинет и на десетина военни в Министерството на отбраната. „И ние като офицерите стоим по 24 часа на работа. Това е обидно“, коментират войниците в социалните мрежи.

Общинарите в Пловдив няма да получат коледни бонуси

Служителите на община Пловдив няма да получат никакви Коледни бонуси през месец декември. Това заяви секретарят на общината Ангелина То...

Припомняме, че през тази година беше направен друг, нечуван реверанс към военнните. За няколко месеца те получиха шанс хем да се пенсионират, хем да продължат да стоят на служба т.е. хем да вземат пенсия, хем и заплата от армията.

Министерството на отбраната е първата държавна институция, която реши да раздаде допълнително пари за Коледа. Само преди месец не беше сигурно дали бюджетът на министерството ще стигне за заплати за декември, но правителството актуализира с близо 60 млн. лева парите за отбрана. Голяма част от тях ще отидат за изплащане на обезщетения за пенсионираните военни.

Чиновниците от държавната администрация ще останат без каквито и да е коледни бонуси. От администрацията на Министерския съвет вече заявиха, че не се предвижда даване на никакви допълнителни възнаграждения. От Министерството на външните работи също обясниха, че с голям зор са успели да се вмъкнат в бюджета и да осигурят заплати за декември. От президентството също казаха, че нямат възможност да зарадват служителите си.

За разлика от държавния сектор всяка втора частна фирма у нас предвижда коледни бонуси за служителите си. Спрямо миналата година обаче намалява значително броят на работодателите, които ще дадат бонуси.

Коледните бонуси на магистратите дошли от спестени заплати

6 млн. лв. коледни премии са си разпределили членовете на Висшия съдебен съвет и всички магистрати и служебни служители в страната. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com