Въргала, защитник на Цветан Василев: Тити, аре бе, бате, аре и аз да кажа нещо

26806
Въргала, защитник на Цветан Василев: Тити, аре бе, бате, аре и аз да кажа нещо
Снимка: БГНЕС

Изброяват се само познатите имена – професори, академици, математици се обадиха за подкрепа. Не сме само ние. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Влади Въргала, лицето на инициативния комитет в подкрепа на банкера Цветан Василев.

Ние не защитаваме името Цветан Василев, а един фундамент за държавата. Ние не сме адвокати на банката, добави Въргала.

"Булгартабак" към КТБ: Докажете, че имаме кредити към вас, иначе отиваме на съд

Разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент е абсолютно ...

Същевременно известният с емоционалните си изблици и изцепки баскетболен треньор Тити Папазов каза, че ако трябва да се съберат всички хора, на които Василев е помагал през годините, ще се напълни Националния стадион „Васил Левски”. Това е невероятно пъстра картина – говоря за хора от бизнеса, от културата, от спорта, добави той.

Ненормално е поведението на държавата, ненормално е да няма реакция. Това, което се случва между г-н Василев и г-н Пеевски, рефлектира върху държавата. На въпрос как така се стигна дотам, че един скандал между двамата клати държавата, след като по данъчните декларации на Пеевски няма реално никаква собственост, Папазов не можа да отговори. Той посочи, че Василев му бил казал, че „неговите мачове” били да купува и продава.

Държавата е фалирала, знаете ли колко хора седят пред банките. Майната им на Цветан Василев и на Делян Пеевски, изказа се Въргала. Българинът не обича богатите и успелите – че има ли беден банкер, продължи актьорът. Аз познавам Цветан Василев, не Пеевски, добави Въргала.

Колкото и да говори Николай Бареков, че Цветан Василев не е зад него, това не е вярно, включи се отново Папазов. Кой бизнесмен не иска да се покаже? Вие знаете ли колко е помогнал той на баскетбола, добави Тити. И избегна въпросът „а колко хора не живеят добре заради Василев?”. Не можа да обясни и дали знае откъде Василев е натрупал капиталите си и защо огромна част от парите на държавните предприятия от сектор „Енергетика” се оказаха в КТБ, преди да влезе в сила наредбата с ограниченията за концентрация на пари от държавни компании.

Дончева: Цветан Василев да си спомни какво са правели нацистите с еврейските банкери

Цветан Василев е трябвало да си спомни по-рано какво нацистите са правели с еврейските банкери – взимали са им парите и са ги уни...

Впоследствие Папазов се разпени и постави всички медии под общ знаменател – били зависими. И попита защо на пресконференцията на КТБ били 25 журналисти и 10 камери. На въпрос защо сега Папазов се възмущава от определени вестници (бел. ред. – Папазов посочи вестник „Монитор”), а преди, когато е имало далеч по-страшни материали той е мълчал, баскетболният треньор пак заговори как сега хората са лъгани.

Въргала пак посочи, че който познава Василев, знае какъв човек е. И тъй като Папазов тръгна пак да говори, актьорът раздразнено викна: „Тити, аре бе, бате, аре и аз да кажа нещо”. Въргала призна, че Василев е заместил държавата като благодетел, но явно не вижда нищо страшно в това. А Папазов завърши с призива всички банкери да се обединят и да защитят колегата си Цветан Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com