Вътрешна проверка в "Пирогов" след колективната оставка

23600
Вътрешна проверка в "Пирогов" след колективната оставка
Снимка: БГНЕС

Ръководството на „Пирогов" е предприело административни мерки и е назначило вътрешна проверка по случая с груповото напускане на уролозите от лечебното заведение. Това съобщиха от клиниката, предаде Стандарт нюз.

Припомняме, че по-рано днес медиците подадоха оставка. Те сигнализираха за сериозен конфликт в болницата, в който е замесен началника на анестезиолозите. Той се държал лошо с тях, биел ги и ги обиждал, твърдят подалите оставка.

Проверяват случая с уролозите в Пирогов

Ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" е уведомено за конфликт между лекарите (уролози и анестезиолози), които работят в Клин...

И двете страни ще дадат писмени обяснения по случая. Те трябва да бъдат представени в срок до 3 дни, според изискванията на правилника на болницата. По скандала е сезирана и Етичната комисия на лечебното заведение, казаха още от ръководството на „Пирогов".

Няма опасност болните да останат без лечение заради подалите оставка медици, изтъкват от болницата. Те ще работят още един месец, преди да напуснат работните си места. Лекарите са по кабинетите и се грижат за пациентите в момента, заявиха още от "Пирогов".

По повод конфликта зам.-министърът на здравеопазването д-р Чавдар Славов е казал, че се надява той да бъде разрешен по законоустановените правомощия на директора, т.е. да бъдат сезирани Етичната комисия на болницата и Етичната комисия на БЛС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com